Canal de fotos

13/10/11

A Tavèrnoles som de Sant Galderic


Dintre de la col·laboració mensual amb osona.com, publico un nou article. Avui de caire eminentment local, ja que aprofito per parlar de la Fira de Sant Galderic que tindrà lloc aquest proper diumenge, dia 16 d'octubre.

Els darrers anys cada poble de la comarca ha intentat trobar un motiu, una simbologia, una particularitat, per celebrar una fira local. Sens dubte es tracta d’una bona manera de fer promoció econòmica i/o turística del municipi i que, fet amb un cert rigor, aconsegueix crear marca i una identificació directa entre l’element simbòlic i el poble en qüestió.

Castanyes, Bolets i Patates del Bufet; Toca-sons, Martí i Pol i Verdaguer; Bruixes, Carnaval de Terra Endins i Porc i Cervesa. Segur que tots els lectors han estat capaços d’associar-hi els nou municipis corresponents sense massa problemes, oi? Heus aquí la gràcia de la marca i la importància de la perseverança a l’hora de treballar-hi.

A Tavèrnoles fa quatre anys que es va apostar per Sant Galderic i, gràcies a l’empenta del regidor de Turisme del moment, fem la nostra particular Fira pels voltants del 16 d’octubre, onomàstica del patró dels pagesos catalans. Sense ganes de perdre la ruralitat del poble, però amb la necessitat de tenir un esdeveniment anual amb una capacitat de convocatòria que superi el miler de persones.

És la Fira de Sant Galderic. On el mercat gastronòmic es barreja amb l’artesanal i amb el de les Erres (dedicat a la venda de productes de segona mà). On les activitats i tallers destinats als més petits es donen la mà amb les exposicions per a públic més adult. On els goigs de Sant Galderic són l’aperitiu d’un concert de música més tradicional i/o popular. I on els nombrosos corredors de la Cursa de Sant Galderic corren pels mateixos indrets per on “cacen” els que volen guanyar el concurs de bolets.
(...)

Comparteix-ho