Canal de fotos

11/1/15

Tavèrnoles fa el pessebre

Dissabte al migdia va tenir lloc la presentació del llibre "Tavèrnoles fa el pessebre"; un llibre que ve a ser un recordatori de la segona edició de la Mostra de Fragments de Pessebres, amb fotografies de cadascun del fragments i els poemes que els acompanyaven. Per a la presentació del llibre vam tenir l'honor de comptar amb la presència del conseller de Cultura, Sr. Ferran Mascarell, i que va donar un aire de solemnitat a l'acte.

Un aire crec que més que merescut donada la importància i la rellevància que ha anat adquirint la Mostra de Fragments de Pessebres en els només tres anys de vida: si més no aquesta és la sensació que me n'he endut cada vegada que escolto les opinions de la gent del pessebrisme del país quan ha vingut a visitar l'exposició.

També del tot merescut és haver-ne pogut editar un llibre amb tots els ets i uts. S'ha estat capaç de trobar el finançament necessari i un editor que ha volgut apostar-hi des del primer moment en que se li va plantejar la idea. També cal destacar-ne la bona qualitat de les fotografies que reflectien a la perfecció els detalls dels pessebres i l'excel·lència dels poemes que complementaven a la perfecció cadascun dels fragments, ja per si sols bellísimes obres d'art.

Previa a la presentació vaig tenir l'oportunitat de conversar llargament amb el conseller Mascarell comprovant que en la distància curta transmet molta proximitat. Vam parlar del funcionament de l'Ajuntament de Tavèrnoles, de les nombroses activitats que s'han organitzat darerrament; va mostrar molt interès consultant la revista municipal La Rella i va posar de manifest la importància d'haver sabut arribar als 10 anys de vida i amb una qualitat més que remarcable. També vam parlar del jaciment arqueològic de Savassona i de la necessitat de poder trobar alguna línia d'ajut que permetés fer de nou excavacions després de 30 anys d'innactivitat. Finalment va valorar molt positívament la inciativa del grup de recuperació de patrimoni local i la seva tasca de restaurar elements significatius del poble.

Caminant pel casc antic el conseller va poder apreciar les darreres obres de millora a l'entorn de l'Església de St. Esteve de Tavèrnoles, lloant l'estructura romànica de l'edifici; finalment encara vam tenir temps de passejar-nos pel recentment remodelat carrer Montseny.

Podeu consultar fotografies de l'acte a través de la galeria d'en Jordi Vila.

Comparteix-ho