Canal de fotos

15/6/07

Acords i negociacions

Després de les eleccions municipals als pobles hi ha hagut tres setmanes bastant mogudes on les converses, les trucades i les reunions assembleàries han estat a l’ordre del dia. Tot per trobar aquell recolzament necessari per arribar al capdamunt, per fer la traveta als que sembla que estan a punt d’arribar-hi o senzillament per cortesia política.

Molts dels pactes que s’han donat són lògics i sovint responen a la tendència d’agrupament de les forces dites progressistes; d’altres pactes van en la direcció de la renovació i del canvi, es tracta de treure aquells que s’han perpetuat en el càrrec per intentar prendre’n exemple i provar de fer-ho ells; també hi ha pactes de govern unitari, i Vic potser en seria un dels exemples més notoris.

A Tavèrnoles també s’ha provat d’arribar a un acord. Les converses es van iniciar una mica tard (15 dies després de les eleccions) i això ha donat poc marge a l’estira i arronsa típic de qualsevol negociació. La proposta que va fer esquerra va ser clara i concisa; fent un símil podríem dir que conviden a anar en bicicleta, però amb les rodes desinflades i no es pot escollir la millor relació de plat i pinyó per pedalar. Si això és un govern unitari....

No es pot obviar la falta de consideració que suposa el fet de fer pública una proposta abans de poder arribar a tancar el possible acord, així com tampoc el caràcter d’innegociable de la proposta. Si això són ganes d’arribar a un acord.....

4 comentaris:

He llegit el teu post i també l'enllaçat al blog d'esquerra, si us donen la possibilitat de tenir 2 regidories perquè no us sembla bé? jo crec que això és una proposta de govern unitari, no?

Carles: no t'hi capfiquis. Esquerra és així: infantiloïde. Volen quedar bé amb tothom i sobretot volen que tothom pensi que són "els bons de la pel·lícula", però se'ls veu ràpidament el llautó.

Penso que cal aprofitar la proposta d'ERC, és una manera de poder tenir participació a l'ajuntament, estan donant l'oportunitat de poder opinar i escoltar a CIU. Si no ho aprofiteu demostrareu que no us interessa gens la unió del poble, i malgrat em costi acceptar-ho demostrareu també el que tantes vegades la gent d'ERC ha dit: només defenseu els vostres propis interessos.
Un votant de CIU.

No sóc una entesa en política, però avui llegint el 9nou he vist que a molts ajuntaments on es vol treballar conjuntament encara que sigui des de l'oposició, els grups no guanyadors votaven a favor de l'alcalde entrant, amb la voluntat de començar amb bon peu...
Per què a Tavèrnoles no va ser així? i ho demano des de la meva desconeixença del tema, s'oferien regidories als 2 grups, perquè no fer-ho junts?

Comparteix-ho