Canal de fotos

26/1/11

Què més!?!

Gairebé al més pur estil CJ Cregg a "El Ala Oeste de la Casa Blanca", cada dimarts en Francesc Homs compareix com a portaveu del govern per explicar els acords de l'Executiu i sotmetre's a les preguntes dels periodistes.

Escènicament parlant l'actual govern ha sabut donar un gir a les rodes de premsa a les que ens tenia acostumats el tripartit. Ara tenim un únic portaveu, que compareix sol i ho fa dret davant un faristol. Proximitat al 100% i la manera de comunicar i gesticular d'en Francesc Homs corrobora aquesta sensació.

Haig de reconèixer que m'he convertit en un fan de les rodes de premsa d'en Francesc Homs, i sobretot de la seva expressió "Què més!?!" quan dóna torn de paraula als periodistes. És un "Què més" a mig camí entre la pregunta i l'exhortació, que indica que s'està disposat a respondre, però que cal fer-ho amb agilitat. És un anem-per-feina que lliga a la perfecció amb el fet d'estar dret i tenir només un faristol que el separi amb els seus interlocutors.

Una altra de les característiques de les rodes de premsa d'en Francesc Homs és la manera d'entomar certes preguntes que per la seva obvietat o bé per la seva poca rigorositat acostumen a estar fora de lloc. I és que a vegades alguns periodistes s'apropen més a la premsa rosa que a la premsa política.

En fi, que recomano seguir les rodes de premsa dels dimarts. Qui no pugui fer-ho en directe es poden recuperar des de la web de la Sala de Premsa de la Generalitat.

5 comentaris:

Carles, no t'estàs passant? imagino que tot això és per veure si cau algun càrrec... però una mica d'objectivitat no fa mal a ningú.
Després de la fantàstica roda de premsa d'ahir aquest matí en Soriano ha hagut de còrrer a desmentir el que es va dir de Spainair...

Benvolguts anònim,

Fixa't que en el meu post no he entrat a valorar "què" es diu, sinó "com" es diu i com s'escenifica.
De totes maneres agraixo l'interès per la meva situació laboral.

Gràcies per participar i deixar la teva opinió

Carles,

Entre el teu post, la resposta del lector "anònim" i el teu aclariment posterior, em queda amb la sensació de que sigui més important les formes que el contingut, es a dir em queda el missatge de "millor mireu cap a l' "altre banda".

Joan,

Torno a dir que la meva intenció només era valorar l'escenificació i la comunicació.
Com a complement del contingut, les formes són (cada vegada més) importantíssimes; però sense un bon contingut, l'envoltori és superflu

Gràcies per participar i deixar la teva opinió de forma pública

Carles,

D' acord amb el que dius, jo només he deixat constància de la sensació que m' havia quedat.

Gràcies a tu pel teu comentari.

Comparteix-ho