Canal de fotos

2/2/11

El pas de l'equador del POUM

En aquest bloc he parlat diverses vegades del POUM de Tavèrnoles, dels processos de participació ciutadana i de la meva percepció particular de poble. He intentat enfocar-ho sempre donant la màxima importància al procés, així com a l'alt grau de planificació que aquest comporta.

Al proper ple d'aquest mes de febrer hi ha prevista l'aprovació inicial del POUM de Tavèrnoles, que no variarà massa del què es va explicar el passat mes de desembre als veïns que van assistir a la sessió informativa. Aquest és el segon dels passos després de l'aprovació de l'avanç de planejament que es va fer l'any 2009; però no és el pas definitiu ja que encara mancarà rebre els informes sectorials dels diferents departaments de la Generalitat, valorar les al·legacions que es puguin presentar, i incorporar-hi tot allò que ens sigui requerit.

En un procés llarg com és el de redacció d'un POUM (i que podem dir que ara estem a mig camí) sempre pot quedar la recança de no haver pogut acontentar tothom i de no haver arribat a totes les sensibilitats. Potser només es tracta d'un problema de missatge que afecta tant als que l'han d'explicar com als que l'han d'entendre; o potser senzillament ens trobem davant d'una manera diferent de percebre com ha de ser Tavèrnoles.

Durant el procés de redacció he intentat en tot moment tenir una visió global del municipi per damunt de posicionaments estrictament personalistes i interessats. Una visió que entenc que hauria de permetre un desenvolupament del poble orientat al progrés i a la racionalització d'espais. Com a veïns de Tavèrnoles hem de poder enfocar el futur del municipi amb unes certes garanties de serveis a la població i de benestar a les persones. Bé, si més no aquesta és la meva visió global per Tavèrnoles i que en tot moment he intentat explicar i deixar plasmada.

Comparteix-ho