Canal de fotos

5/10/09

El perquè d'una abstenció

Aquest mateix vespre, fa poc menys de dues hores, el ple municipal de l'Ajuntament de Tavèrnoles ha aprovat l'avanç de planejament del POUM. El meu vot particular en aquesta aprovació ha estat l'abstenció, per unes raons que he intentat explicar al mateix ple i que els companys regidors ja havien sentit durant els treballs previs de redacció d'aquest avanç de planejament.

El meu motiu principal de desavinença amb la proposta aprovada rau en la ubicació que es proposa com a zona urbanitzable del poble; és a dir per allà on es programa el creixement del nucli: l'avanç de planejament proposa únicament com a zona urbanitzable l'espai que uneix el nucli vell amb la zona de les Piscines.

Amb aquest plantejament, al meu entendre, no només no es solucionen els problemes de mobilitat del nucli vell (problemes ja detectats fa un parell de legislatures i que no es van arreglar amb els canvis de direcció fets als carrers), sinó que generarem una descentralització del nucli vell, deixant-lo arraconat a l'extrem sud-est de la zona urbana.

En aquest sentit cal recordar que en el nucli vell hi tenim actualment l'Església, l'Ajuntament i la Sala Polivalent, amb l'afegitó que d'aquí a dos anys s'ha de construir un Centre Cívic a l'edifici de les antigues escoles. És a dir, el nucli vell conté els espais religiosos, administratius i culturals del poble. Deixar aquests espais vitals, tan influents dintre de la vida social d'un poble, en un extrem del nou casc urbà que estem plantejant ho trobo poc encertat. Al meu entendre el nucli vell ha de continuar essent el centre principal del municipi i ha de ser l'eix vertebrador del poble, i això només es pot aconseguir exigint un creixement territorial que garanteixi la centralitat geogràfica del nucli vell.

Aquesta, doncs, ha estat la meva motivació per abstenir-me en la votació de l'avanç de planejament. Els integrants del grup municipal de CiU a Tavèrnoles sempre hem tingut llibertat de vot, i així ha estat avui també. Per responsabilitat d'equip de govern no cabia la possibilitat del vot en contra. Per convicció personal no cabia la possibilitat del vot a favor.

Comparteix-ho