Canal de fotos

30/10/09

Un any en blanc

Des de fa un any (1 de novembre de 2008) que la Generalitat té traspassades les funcions i serveis en matèria d'Infraestructures Comunes de Telecomunicacions (ICT). Un traspàs de funcions que forma part del desplegament de l'Estatut i la conseqüent atribució de competències per la Generalitat.

Com a enginyer de telecomunicacions en exercici aquest traspàs em suposa, entre d'altres coses, que els projectes que fins al moment tramitava a dues administracions ara passo a fer-ho només a una. S'estalvia en paperassa i s'evita la duplicitat d'expedients; sens dubte una millora cara a l'eficiència de la nostra feina. Com a afegitó aquests tràmits poden realitzar-se telemàticament utilitzant certificats digitals d'usuari.

Doncs bé, no tot és tan bonic: fa exactament un any que no puc presentar els projectes a través de l'aplicatiu web. Un cop fets tots els passos correctes, validat el formulari i pujat el document pdf sempre em dóna el mateix avís: “Han succeit errors al salvar les dades del projecte” (vegi's fotografia que il·lustra el post).

Disposo de dos certificats digitals, el de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre (FNMT) i el de l'Agència Catalana de Certificació (CATCert) i amb els dos em dóna el mateix error. Els certificats són correctes ja que els utilitzo per diferents tràmits relacionats amb la meva feina (visat de projectes, presentació telemàtica de la declaració de renta). També ho he provat des de diversos ordinadors, dos tipus de navegadors i utilitzant connexions a internet diferents. Vaja, que crec que he fet totes les combinacions possibles, però el resultat sempre ha estat el mateix: “Han succeit errors al salvar les dades del projecte”.

He intercanviat una quinzena de correus amb els tècnics de la Secretaria de Telecomunicacions, però hem estat incapaços de trobar-hi una solució, fins al punt que un d'aquests tècnics m'ha recomanat que presenti els projectes amb el certificat d'una altra persona i que en properes versions de l'aplicatiu ja comprovarem si encara passa el mateix. Però com dic, ha passat un any i tot segueix igual, fins i tot m'he ofert per anar a fer les proves d'enviament a Barcelona, però m'han dit que no calia, que no funcionaria; que és un problema dels meus certificats i que continuï fent servir el certificat d'una altra persona per enviar els projectes. Si precisament estem utilitzant el certificat digital per identificar-nos i donar una validesa legal i jurídica als tràmits, no veig que fer-me passar per una altra persona sigui gaire correcte, i veig que la temporalitat que es donava a la situació ara ja passa a ser definitiva.

Com els deia als tècnics de la Secretaria de Telecomunicacions: "Som enginyers i hem de ser capaços de trobar una solució a aquest fet tan poc corrent". Crec que un any és un temps prou prudencial com per haver-ho solucionat.

Comparteix-ho