Canal de fotos

24/10/09

Participant de la sessió

Divendres vam tenir la Sala Polivalent plena de gom a gom; i és que gairebé seixanta persones van assistir a la sessió de presentació de l'avanç de planejament del POUM.

Amb alguna corre-cuita d'última hora (faltava acabar de penjar els plànols), l'arquitecte redactor va estar explicant durant una hora la normativa vigent i la proposta d'avanç de planejament que es va aprovar a començaments de mes. Durant la seva intervenció alguns dels veïns presents van poder resoldre alguns dubtes sobre creixement previst i la reducció de les zones urbanitzables actuals.

Seguidament es va procedir a dividir els assistents en dos grups per començar amb el taller de participació. Es tractava que tothom indiqués quins punts li agradaven i quins no de l'avanç de planejament que ens acabaven d'exposar; com sempre en aquests casos sobresurten els punts negatius per damunt dels positius. En aquesta primera part ja s'inicià el debat entre els participants; un debat que va continuar durant la segona part que consistia en posicionar-se davant tots els punts aportats pels del grup. Tot plegat crec que va ser molt enriquidor ja que cadascú va poder exposar els seus posicionaments d'una manera natural i essent respectats per la resta de grup; fins i tot en alguns casos el diàleg va servir per acostar visions que inicialment semblaven ben diferents. En el meu grup alguns dels punts tractats van ser la dimensió del creixement que es proposa (amb un resultat molt igualat entre els que creien que era excessiu i el que ja ho veien correcte), o la voluntat de no voler naus industrials al nostre municipi (en aquest cas per unanimitat), o bé si és idoni eliminar la totalitat de la zona urbanitzable del costat del nucli vell (aquí també hi va haver bastanta igualtat entre les opinions favorables i les desfavorables).


En total gairebé tres hores de sessió. Personalment estic molt satisfet de la magnífica assistència que vam tenir, així com també de les aportacions que els veïns ens han deixat i que quedaran reflectides en l'informe que elaborarà la gent de Delibera.

Comparteix-ho