Canal de fotos

28/10/09

Tots al mateix sac

Després de l'operació anticorrupció d'ahir a Santa Coloma de Gramenet es comença a estendre arreu l'expressió de "tots els polítics són iguals". La nostra societat és tremendista per naturalesa, tendint a posar-ho tot dintre d'un mateix sac i llençar-ho rostos avall sense pensar-s'hi massa.

Actituds com aquestes (la dels polítics corruptes i la de la societat tremendista) només ajuden a alimentar encara més la desafecció per la política i la tendència cada cop més abstencionista de la nostra societat. Això és negatiu, tan per la societat com per la política, i els únics que en podran treure benefici seran les plataformes i els partits que basen els seu argumentari en la demagògia.

Siguem honestos i no ens enganyem, ni tots els polítics són iguals ni tothom que es fica en política ho fa per enriquir-se; aquests casos són una ínfima minoria, però malauradament quan són notícia se n'hi acostuma a extreure tot el suc possible. Personalment m'irrita quan algú em vol ficar dintre d'aquest sac; jo intento explicar-li la meva visió de la política i ho il·lustro amb la meva experiència personal dintre de la política municipal, però en la majoria de casos és picar ferro fred perquè la força d'una imatge preconcebuda és superior a qualsevol argumentació que es pugui donar. És una llàstima.

3 comentaris:

Carles,

En general estic d’ acord en l’ exposició que fas, però les afirmacions del expresident Jordi Pujol, dient que si s’ ha d’ entrar en aquest terreny de la denuncia, podria donar una llarga llista de noms, i que tots en sortirien mal parats, estic segur que ell te molt més coneixement que nosaltres de la situació real, fan pensar tot el contrari del que tu dius i creus, i per suposat alimenten la ja famosa “desafecció” i el que es digui que “tots son iguals”. Si s’ ha de tirar de la manta, que es tiri d’ una vegada per totes, però que sigui la darrera.

Salut

Joan,

Estic segur que aquestes declaracions de dilluns al vespre del president Pujol no les hagués fet el dimarts.
Si una cosa ha tingut sempre el president Pujol ha estat el saber dir les coses quan tocava; en aquest aspecte li ha jugat una mala passada haver dit el què va dir hores abans de què es destapés el cas de Santa Coloma de Gramenet.

Gracies per participar i deixar la teva opinió.

Salut!
Carles

Carles,

Torno estar totalment d’ acord amb tu pel que fa al president Pujol, però tot i que segur que hi ha molts politics que treballen honradament (molt honradament !!), penso que vist el que esta passant a tot arreu, el nivell de corrupció es molt més alt del que tu expliques en el teu post. Els molts casos que s’ estant produint des fa anys , el continuat “tu més que jo”, l’ aprovació urgent de lleis per tapar forats etc.., fan pensar a la gent que la "porquería" acumulada es molta.

Salut

Comparteix-ho