Canal de fotos

16/2/11

Lo riu és vida... i potser un dia serà 2.0

Fa uns dies amb la família vam fer una mini-excursió aprofitant un dels recorreguts de l'Anella Verda de Vic. Concretament un dels trams que voreja el riu Gurri direcció cap a Santa Eugènia de Berga.

Els darrers temps sembla que ens estem adonant que hem viscut massa anys d'esquena als rius; uns rius que en el seu moment van ser fonamentals pels assentaments de la població. Ara molts ajuntaments decideixen, crec que molt encertadament, recuperar aquests camins paral·lels als rius que ajuden a contemplar el territori d'una altra manera.

Però la reflexió que vull fer arrel de la mini-excursió és d'un altre caire i fa referència a la senyalització que hi ha al llarg del camí de l'Anella Verda. Davant d'alguns exemplars d'arbres hi ha unes estaques de fusta (com la que s'observa a la fotografia) amb la informació relativa a l'espècie vegetal. Tot passejant i mirant el riu em va venir al cap que hagués estat bé haver pogut ampliar la informació del recorregut.

Imaginem-nos, per exemple, un codi QR incorporat a la senyalització que un cop "llegit" amb el nostre dispositiu mòbil ens portés a una pàgina web on ens aprofundís la descripció de l'arbre en qüestió. Una informació que podria variar i ser modificada sense massa problema, que mostrés imatges de l'arbre en funció de l'època de l'any en què ens trobéssim, o que senzillament l'usuari pogués escollir en quina llengua se li mostrés la informació.

Imaginem-nos, també, que quan passem pel costat d'aquella resclosa, un altre codi QR ens permetés veure a través del nostre dispositiu mòbil una reconstrucció virtual de la mateixa i ens n'expliqués el funcionament. O que quan arribéssim a l'alçada d'aquella casa que sembla abandonada poguéssim consultar-ne la història i fins i tot potser una recreació de quin aspecte tenia anys enrere.

Són coses que et vénen al cap caminant, que formen part d'això que anomenem societat 2.0 però que no deixa de ser altra cosa que un canvi en la manera de concebre el nostre entorn i la informació que hi ha associada. I qui sap, potser un cop assimilat aquest canvi la pàgina de l'Anella Verda de Vic no tindrà enllaços a documents pdf...

Comparteix-ho