Canal de fotos

5/12/10

Llibres de color roig

Aquesta passada setmana vam tenir a Tavèrnoles la tercera de les sessions de participació ciutadana vinculada al procés de redacció del POUM; una sessió a la que van assistir-hi una seixantena de persones. Per motius "X" l'arquitecte redactor no era present a la sessió; per motius "Y" l'alcalde va arribar quan ja s'havia desenvolupat part de la sessió; i per motius "Z" em va tocar a mi exposar els punts que feien referència al creixement residencial i al creixement d'usos de servei.

Val a dir que tant la data de la sessió com "l'escaleta" va ser treballades i consensuades entre l'equip de govern, el Consell Assessor i l'empresa Delibera amb una antelació de 15 dies. Dic això perquè em va sobtar que una de les primeres objeccions dels assistents fos que la data i l'hora no fos adient, i que no s'hagués avisat amb prou antelació a l'Associació de Veïns de Fussimanya, que curiosament també forma part del Consell Assessor. Una estratègia que va servir per fer canviar el programa de la sessió d'una manera prou significativa tot demanant que es paralitzés tot el procés del POUM si no s'aprovava la qualificació de Fussimanya com a sòl urbanitzable.

Aquí ja vaig tenir clar que molts dels assistents havien vingut exclusivament a "parlar del seu llibre" (al més pur estil Francisco Umbral) i, el que és més reprovable, sense la més mínima intenció de voler conèixer la resta "d'exemplars de la biblioteca" que des de l'equip de govern volíem presentar. Amb això em dóna la sensació (i és molt personal) que moltes de les targetes vermelles que es van mostrar per reprovar les propostes que presentàvem com ajuntament, anaven més dirigides a l'equip de govern que a la proposta en sí. Però com dic és una sensació molt personal.

També va haver-hi moments de bon debat i millors intervencions; com la d'algun veí que no va dubtar en exposar com havien anat les reunions que s'havien mantingut amb l'ajuntament respecte a la possibilitat d'una consulta popular; o la d'algun altre que va explicar algun procés d'anteriors legislatures que havia viscut en primera persona. Fets que van ajudar a reforçar algunes de les posicions de l'equip de govern en aquest període

Em preocupa, però, que moltes de les valoracions contràries a la proposta de l'equip de govern s'argumentessin només amb la por al "que passarà si...", al "que farem si..." i aportant hipòtesis més emocionals que no pas racionals. I sobretot em preocupa que massa sovint els interessos individuals es posin per davant dels interessos col·lectius, perquè la "biblioteca municipal" és molt més que la suma dels "llibres" que cadascú pugui tenir a casa seva.

P.D: fotografia extreta de la galeria pública d'en Jordi Vila.

6 comentaris:

Carles, celebro veure que fer de “periodista” durant la campanya electoral, t'ha servit per començar a aprendre algunes de les tècniques d'aquest ofici. La foto que ilustra el post així ho reflecteix. Sembla com si les tarjetes vermelles siguin dirigides exclusivament a mi, quan a la taula hi érem tots dos, en canvi tu no hi surts. La foto em recorda molt a la foto públicada a la portada del diari ABC i EL MUNDO el dia 29-11-2010:

http://kiosko.net/es/2010-11-29/np/abc.html

es pot veure l'Artur Mas i la seva dona celebrant la victòria electoral davant una bandera espanyola. Si el fotògraf hagués obert més el seu objectiu s'hagués apreciat, clarament, que no estaven davant de cap bandera espanyola sinó que eren tres franges de la bandera Catalana. Cada periodista fa les fotos com millor li convé en funció del mitjà per el qual treballa i al públic al que es vol adreçar.

Nosaltres com a regidors (i no com a periodistes), ens cal obrir més l'objectiu per poder percebre millor la realitat.

Caram Pep,
Com a responsable de la foto he de dir que no vaig fer sortir en Carles en aquesta foto perquè les cartolines m'ho impedien i en canvi tu hi sorties bé, pura estètica i tècnica fotogràfica, res més.
No tinc ni punt de comparació amb Yolanda Cardo, és una crack!
No miris la meva foto amb visió política, jo no ho faig, no busquis aquest debat sobre el fotògraf, sóc free-land ningú em paga per fer aquestes fotos i són d'ús lliure, mentre no sigui lucratiu.
En Carles ha escollit aquesta d'una serie de fotos que vaig fer, si l'article l'haguessis fet tu possiblement n'haguessis escollit una altra, ets lliure de fer-ho tal i com ho ha fet ell.

Salut i Sort

Per cert, l'únic a destacar de l'article d'en Carles és la foto, ;)

Pep,

Crec que al post ja explico amb prou claredat que la sensació (del tot particular) va ser que aquelles targetes anaven més dirigides als set integrants de l'equip de govern que a les propostes que presentàvem. Em sap greu que t'ho prenguis així, perquè en cap cas la meva intenció era la que tu pressuposes. No dubtis que si hagués tingut una foto on s'hagués apreciat la totalitat de la taula amb targetes vermelles l'hagués escollit.

Més enllà de la fotografia, deixa'm afegir que el POUM no és un projecte personalista sorgit de la ment d'un alcalde o d'un regidor, sinó que és un procés molt més madurat i reflexionat. El POUM és una fotografia tirada amb l'objectiu ben obert, i per tant caldria saber-lo explicar bé, sense generar ombres ni dubtes; i potser aquí és on hem fallat com a Ajuntament (torna a ser una sensació particular).

Jordi, gràcies de nou pel teu recull fotogràfic dels actes de Tavèrnoles, i sobretot gràcies per posar-les a la disposició de tothom.

Pep, Jordi, gràcies per participar i deixar la vostra opinió

Jordi, en cap cas anava per tu l'escrit, tot i que quan me l'he tornat a llegit, penso que ho pot semblar, no era aquesta la meva intenció i et demano disculpes si t'has sentit aludit. Agraïts estem que facis aquestes fotos altruistament, documentant els esdeveniments que fem al poble.

Evidentment la foto no és el més important del post en aquest cas, el què vull dir és que per aprovar el POUM, que és un document bàsic per el futur del nostre municipi, ens cal un ampli concens, que avui no tenim, i així ha quedat reflectit en les diferents sessions de participació ciutadana que hem fet.
Penso (i també és una opinió personal), que aquest document que vam presentar, només té el concens d'un grup reduït de persones, que per motius “X” no vénen mai a les sessions de participació ciutadana. Per això quan dic que cal obrir més l'objectiu i em referixo a nosaltres com a regidors, i no a tú com a fotògraf.

Pep Garriga

Ok, disculpes acceptades i oblidat està.
Ja m'ho pensava, però volia deixar-ho clar.
Salut i Endavant!

Crec com en Carles que hi ha crítica a l'equip de govern, efectivament, però no tinc clar si és als 7 regidors o al que subscriuen (amb el su vot al ple) les propostes del POUM tal com avança.

La gent sap distingir les postures polítiques que s'han anat expressant.

Comparteix-ho