Canal de fotos

30/12/10

2010: quart any de bloc

Arriba final d'any i pertoca continuar amb la tradició auto-imposada de fer un resum del mateix utilitzant les entrades d'aquest bloc. Un bon exercici de memòria que serveix per detectar coses bones i coses no tan bones, però que al cap i a la fi totes elles han tingut lloc.

A nivell d'activitat municipal a Tavèrnoles, des de la regidoria de Noves Tecnologies he pogut impulsar la renovació dels ordinadors del telecentre, que ja demanaven a crits un canvi, i s'ha continuat amb l'oferta de cursos d'informàtica. En aquest sentit s'ha volgut reorientar el tipus de cursets i s'han programat cursos preparatoris per obtenir el certificat ACTIC. Aquest any també s'ha executat la segona fase de desplegament de la xarxa de guifi.net a Tavèrnoles, estenent l'àrea de cobertura fins a la zona de Fussimanya.

Pel que fa a la regidoria de Participació Ciutadana, l'activitat ha estat més moguda, i a vegades més criticada. Durant aquest any s'han dut a terme dues sessions més de participació ciutadana vinculada al POUM, la primera d'elles per presentar i intentar debatre en quin sentit estaven anant els treballs de redacció del POUM. La sessió no es va poder desenvolupar seguint les pautes que a tots ens hagués agradat i la veritat és que va generar diverses cartes d'opinió en diaris comarcals i la revista municipal, i una resposta per part meva rebatent alguns dels arguments exposats. Gran part del conflicte es deu a l'ús que es vol donar als Plans de Can Riera i que indirectament crec que porta implícit quin model de poble es vol per Tavèrnoles. La segona de les sessions, prèvia a l'aprovació inicial del POUM, va tenir com a protagonistes els veïns de Fussimanya disgustats amb la impossibilitat de poder legalitzar l'urbanització i la seva intransigència a l'hora de voler escoltar la proposta que es presentava des de l'Ajuntament.

A nivell comarcal des de l'àrea de Noves Tecnologies del Consell Comarcal s'ha continuat amb el seguiment del projecte comarcal del Pla Catalunya Connecta; a finals d'any hem pogut tancar el procés d'agregació de la demanda dels serveis de telecomunicacions, que permetrà importants estalvis pels ajuntaments que s'hi han volgut adherir.

Com a integrant de l'osonosfera estic content pels dos esdeveniments que s'han organitzat, tot i que a vegades no m'hi he pogut implicar amb la dedicació que seria desitjable. A la primavera es van convocar els Premis Blocs Educatius d'Osona, que van comptar amb més de 30 escoles participants i dels quals vaig ser jurat; no tinc post de l'acte de lliurament dels premis però es poden consultar els guanyadors des del bloc que es va crear. El segon esdeveniment organitzat per l'osonosfera (aquesta vegada amb la col·laboració d'Omnium Osona) va ser un debat sobre l'ús de la xarxa durant les eleccions al Parlament on van assistir-hi responsables nacionals dels diferents partits.

A nivell polític he pogut involucrar-me en la campanya a les eleccions al Parlament, i juntament amb en Toni Reig, he portat la campanya 2.0 de CiU a Osona. Va ser gairebé un mes i mig preparant les diferents eines i fent un seguiment diari dels actes de CiU a la comarca; una feina molt engrescadora i que em va treure molt temps, però encara vaig poder treure estones per fer un breu "Dietari personal de campanya".

Fins aquí el 2010 vist des d'aquest bloc. Ja veurem què ens depara el 2011....

1 comentaris:

Enhorabona per els 4 anys de bloc i per molts anys!!

Comparteix-ho