Canal de fotos

4/3/10

ACTIC: un carnet TIC

D'acord amb aquest document des de dimarts oficialment posseeixo un domini efectiu en l'ús de les TIC en relació amb els àmbits generals de l'aplicació i com a usuari gaudeixo d'autonomia i capacitat crítica envers l'ús d'aquestes tecnologies. Si més no això és el que diu el certificat ACTIC: acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació.

Vaig fer la prova de nivell mitjà al Punt TIC La Canal de Manlleu que constava de 70 exercicis que s'havien de resoldre en menys de 100 minuts. Val a dir que s'admetien fins a un 30% d'errades. La prova combina preguntes test alguns casos amb una única resposta vàlida, d'altres amb múltiple resposta, amb exercicis pràctics on s'ha de resoldre algun procés relacionat directament amb l'ofimàtica, i entremig un reguitzell de multi-preguntes del tipus cert-fals.

La sensació que em vaig endur de la prova va ser bastant desorientant. M'explicaré. En algun moment em va semblar que retrocedia 20 anys i estava fent el test per treure el carnet de conduir, en especial per aquelles preguntes on es feia difícil d'entendre què et demanaven i la sensació de no saber en cap moment quines qüestions has fallat. Per sort el resultat final d'aptitud és immediat, ben diferent de la llarga espera de l'època del carnet de conduir.

Doncs sí. Ara ja estic capacitat per "conduir" com cal les eines TIC. Però l'autèntica habilitat i millora de l'ús de les TIC es demostra (i s'adquireix) precisament usant-les a diari... vaja igual que amb la capacitat per conduir correctament vehicles.

P.D.: quan acabes la prova la pàgina per defecte que et queda a l'ordinador està tota ella en castellà.

1 comentaris:

Ara han endurit una mica la prova i han canviat els formats de les preguntes, sembla ser. Per aquells que us estigueu preparant per fer la prova, us serà molt útil descarregar-vos el temari de la web oficial de la Generalitat i visitar una web en la que hi ha un examen interactiu basat en les preguntes de l'ACTIC: www.percutormedia.com . Sort !!!

Comparteix-ho