Canal de fotos

31/3/10

L'antigalla de la TDT

Des d'ahir que ja és oficial. Ara ja es pot dir clarament que tecnològicament la TDT és la manera més antiga per veure la televisió.

Amb l'apagada analògica del repetidor de Collserola es donen per acabades les emissions de televisió analògica a Catalunya. Alguns llocs del territori ja ho hem experimentat fa uns mesos, però és clar, la capital és la capital i de ben segur fins la setmana passada molta de població no va ser conscient del canvi que se'ls venia a sobre.

Segons informen avui els mitjans de comunicació el 012 només ha rebut 7 trucades amb queixes d'usuaris que no veuen bé la televisió. Això pot voler dir dues coses: o bé que la immensa majoria de la gent s'ha preocupat de fer les adaptacions necessàries per veure la TDT; o bé que la gent no sap que el 012 és el telèfon per atendre queixes d'aquest tipus. Voldria inclinar-me per la primera opció.

Val a dir que els departaments de la Generalitat involucrats en la transició a la TDT han fet les comunicacions oportunes per alertar a la població del canvi de tecnologia i segur que aquesta ha estat també una de les claus de les poques queixes. També a nivell més local s'han portat a terme campanyes de comunicació i d'assistència que han permès detectar zones d'ombra i anomalies en el servei. Una feina feta entre tots: els que poden fer les actuacions però també amb els que coneixen el territori.

Tothom a veure la tele a través de la TDT, una nova tecnologia basada en el tradicional concepte d'esperar a veure què emeten avui les múltiples cadenes. En això consisteix l'antigalla de la TDT.

Comparteix-ho