Canal de fotos

14/6/10

Una assistència excepcional

Així de repleta estava la Sala Polivalent el passat divendres. Era la segona sessió de participació ciutadana vinculada al POUM i en el moment de màxima assistència vaig arribar a contar més de 80 persones.

Tal i com es va explicar a l'inici, la sessió havia de servir per donar a conèixer al veïnat quins avenços s'havien fet en la redacció del POUM, per exposar algunes de les propostes de l'equip de govern i també (i aquesta és una de les bases de la participació ciutadana) per recollir les valoracions que els assistents feien de les propostes presentades.

Primerament es va explicar la situació de l'urbanització de Fussimanya, on els informes negatius rebuts des de Medi Ambient i des d'Urbanisme estan fent molt difícil la legalització de la mateixa. L'alcalde, en nom de l'equip de govern, va manifestar que fins al darrer moment s'estarà treballant per trobar solucions que puguin millorar-ne la situació.

Sobre el creixement del nucli urbà es va avançar que s'estava treballant per definir un espai de zona verda a sota del Xuclà que permetés obrir un nou vial tot prolongant el carrer del Mig; aquesta actuació permetria generar uns espais destinats a aparcament per tal de poder donar una nova alternativa als vehicles que accedeixen al nucli. El creixement d'habitatges es concentraria a la zona de les Piscines del Roquet, amb una tipologia d'habitatges unifamiliars aïllats (tal com és ara) i preveient una reserva dels 30% de sostre per a habitatges de protecció oficial. Un dels objectius de l'equip de govern en aquesta zona és el poder recuperar l'accés a la riera de Tavèrnoles i habilitar-hi un recorregut per passejar que faria la circumval·lació a tot el nucli urbà.

Finalment es va presentar la proposta de l'equip de govern de requalificar la zona industrial dels Plans de Can Riera com a zona de serveis, amb uns usos molt ben definits i afitats del tipus educatiu, social, sanitari i cultural. Aquest canvi d'ús permetria l'establiment a la zona d'una escola comarcal concertada i la reserva d'espai per a l'Ajuntament per encabir-hi alguna altra activitat relacionada amb els usos especificats. Dintre d'aquesta proposta també es va presentar una segona opció que contemplava ampliar al zona de serveis per poder-hi desenvolupar dos plans parcials, un fet que permetria preveure una segona fase de desenvolupament cara als anys vinents.

Aquest és el meu resum de la sessió. Amb una excepcional assistència de veïns i un bon paper de l'alcalde com a portaveu exposant les propostes de l'equip de govern unitari. Val a dir, però, que en la darrera fase de l'exposició la monopolització que es va fer del tema tractat no va permetre poder desenvolupar la sessió d'una manera prou efectiva, no deixant oportunitat a l'equip de govern de copsar quantitativament l'acceptació de la proposta que es presentava. I és que la participació és basa en explicar i en escoltar, però cal poder recollir la valoració d'allò que s'exposa.

Comparteix-ho