Canal de fotos

28/6/10

Volant sobre el teclat

Una de les majors sensacions que m'ha deixat el Festival de Música de Tavèrnoles celebrat aquest passat cap de setmana han estat les mans d'en Dani Espasa volant sobre el teclat del clavicèmbal. Dissabte al vespre el pianista estrenava davant de públic la interpretació de les Variacions Goldberg de J. S. Bach, i l'estrena crec que va ser amb una nota molt alta.

I és que poder estar a escassos cinc metres de l'artista et permet poder veure el creuament de mans i dits que requereix una obra d'aquestes característiques. També et permet contemplar la cara de satisfacció del pianista, com frueix del moment i els rituals previs abans d'afrontar cada peça. Personalment crec que aquesta és una de les gràcies del Festival de Música de Tavèrnoles, audicions tipus close-up on la distància curta uneix per moments artista i públic. Aquesta mateixa proximitat va propiciar que, un cop acabat el concert, part del públic pogués observar el clavicèmbal i tafanegés el seu interior, especialment el doble teclat i el mecanisme de funcionament.

Parlant ja més genèricament del Festival, aquesta segona edició posa una nova fita per a la consolidació del Festival, donant un pas molt important per a la difusió a la resta del país gràcies a les gravacions que en van fer Catalunya Música i Televisió de Catalunya. Cada nou pas que faci el Festival el situarà més a prop de ser una referència dintre d'aquest format de festivals de cap de setmana i Tavèrnoles obrirà una petita escletxa on situar-se dintre el món de la música clàssica.

Gràcies a tots els que hi han treballat de valent, i esperarem amb delit ja la tercera edició.

Comparteix-ho