Canal de fotos

16/12/10

Estalvis en telefonia pels ajuntaments d'Osona

Ahir al vespre, durant la sessió del Consell d'Alcaldes d'Osona, es va presentar el resultat de l'adjudicació del procés d'agregació de la demanda dels serveis de telecomunicacions que Localret ha dut a terme per a les comarques centrals.

El concepte de compra agregada consisteix en la unió de diferents administracions per actuar com a central de compres i així disposar de més força davant el mercat. D'aquesta manera qualsevol municipi participant del procés esdevé gran client davant de l'empresa de telecomunicacions adjudicada, amb el conseqüent estalvi econòmic que això representa i la millora de servei al tenir un gestor fix a l'hora de contractar les telecomunicacions.

La signatura d'un conveni entre el Consell Comarcal d'Osona i el Consorci Localret, va permetre derivar cap a Localret l'encomana de gestió dels municipis de la comarca que han volgut adherir-se al procés, que han estat un total de 19. Des del Consell Comarcal també s'ha dut a terme la tasca de recollir les dades de consum dels ajuntaments participants i coordinar-se amb els tècnics de Localret per oferir el servei d'assessorament pels municipis durant el procés. Un cop tots els municipis han garantit la voluntat d'optar al servei d'agregació de la demanda, Localret ha obert el procés de negociació amb les companyies de telecomunicacions, pel que fa als serveis de telefonia fixa, telefonia mòbil i el servei de dades.

La proposta que Localret ahir va presentar és l'adjudicació a Telefónica dels tres lots ofertats durant els propers dos anys, prorrogables a dos més. Aquesta adjudicació representarà de mitjana uns estalvis superiors al 60% pels ajuntaments que han participat del procés. Sens dubte és una bona notícia que permetrà ajustar encara més els pressupostos municipals i al mateix temps també ajudarà a millorar els serveis de telecomunicacions de les administracions, ja que part dels estalvis podran revertir-se en millores d'equips i infraestructures de telecomunicacions.

Comparteix-ho