Canal de fotos

20/1/12

Un matí qualsevol... o no

Avui una nova entrega de l'article mensual per osona.com. Després de les interpretacions que s'han fet de l'escrit de la Vicepresidenta Joana Ortega a La Vanguardia, i on gran majoria ha advocat per iniciar una croada de supressió a discreció de les ens supramunicipals, el meu escrit pretén posar de manifest alguns dels serveis que els Consells Comarcals ofereixen als municipis.

Obrim els debats que calgui, però sobretot que les ànsies de restructuració de Consells Comarcals i Diputacions no deixi desatesos els municipis (i en conseqüència la ciutadania). Obrim-los, però siguem curosos.

Quan arribo a l’Ajuntament l’administrativa em recorda que avui el secretari no hi serà fins a la tarda: assisteix a una jornada de formació que organitza el servei d’assistència jurídica del Consell Comarcal. Ah! i demà la noia que està a l’oficina de turisme té una reunió amb la tècnica d’Osona Turisme per parlar sobre les actuacions de promoció turística previstes per aquest any.

Mentre espero que arrenqui l’ordinador reviso els expedients que tinc damunt la taula del despatx. Veig que ja ha arribat l’informe dels serveis tècnics del Consell Comarcal i finalment l’Ajuntament podrà concedir la llicència d’activitats. I una altra bona notícia: la notificació oficial que enguany, des del Pla Comarcal de Camins, es cofinançarà la neteja dels vorals de la carretera que va de Tavèrnoles a Folgueroles.

Continuo amb la rutina diària i obro el Gmail. En un dels correus l’informàtic del Consell Comarcal em demana quina adreça IP tenim a l’Ajuntament; m’explica que forma part del treball que fan conjuntament amb el CESICAT per fer la prova de vulnerabilitats del sistema informàtic de l’Ajuntament. En un altre correu el tècnic de l’Agència Local de l’Energia d’Osona em recorda que li he de passar les factures d’electricitat que paguem a l’Ajuntament; li calen per adjuntar-les a la documentació per a la compra agregada d’energia elèctrica. Només que vagi la meitat de bé que el procés de compra agregada de serveis de telecomunicacions que es va fer l’any passat ja ens suposarà un bon estalvi econòmic.

L’agutzil municipal em comenta que avui els del servei de Recollida de Residus d’Osona s’han endut el compactador de multiproducte per buidar-lo a la planta de triatge; li han dit, però, que el compactador de rebuig encara no està del tot ple i pot esperar fins la setmana vinent per portar-lo a l’abocador d’Orís. L’agutzil també m’informa que ahir van venir els de Depuradores d’Osona per revisar la bomba trituradora del camp de futbol que no acabava de funcionar del tot bé; ah! i que ja ha avisat els de la Protectora d’Animals per tal que vinguin a recollir el gos abandonat que va agafar dilluns passat.

Em truca la regidora de Benestar per comunicar-me que els Serveis Socials del Consell Comarcal han aconseguit desencallar l’expedient de valoració del grau de dependència d’aquella àvia; finalment podrà optar a les ajudes que li pertoquen. Mentre m’ho explica sento el “pip-pip” que m’indica que tinc un missatge a la bústia de veu. És la meva dona: que quan vagi a buscar les nenes a l’escola passi per consergeria a recollir el taló d’ajuda de menjador escolar.

Abans d’anar a dinar em queda encara una reunió amb l’empresa que té la concessió del servei municipal d’aigua; avui s’hi afegeix el tècnic d’Aigües d’Osona que ens assessorarà a l’hora de definir quines millores calen a la xarxa d’aigües i com podem compartir els sistemes de telemetria del dipòsit de les Punxes.

Ara sí, cap a casa falta gent; abans, però, un breu cop d’ull al diari. Em crida l’atenció una de les notícies i més encara l’enquesta que l’acompanya. Em proposen que enviï un SMS contestant la pregunta de si “cal eliminar els consells comarcals”. Repasso el matí que he tingut avui... mmm... no enviaré cap SMS però la resposta em sembla més que òbvia. O no?

Podeu llegir l'article original a osona.com a través d'aquest enllaç.

Comparteix-ho