Canal de fotos

9/8/13

La poca rigorositat dels dies perfectes



Trec la pols al bloc amb una breu crítica al programa "Un dia perfecte en família per Catalunya". Primerament haig d'admetre que no he vist cap d'aquestes píndoles que TV3 emet abans del telenotícies migdia. Únicament he vist a la carta el del passat dimarts 6 d'agost perquè em va arribar que la sortida la proposaven per Osona i anaven a dinar a Tavèrnoles.... per tant tocava fer-hi una visió.

Pel què he intuït el programa agafa una família tipus catalana i els porta a passar un dia per una zona de Catalunya. El dia l'omplen amb visites culturals, activitats de lleure i sobretot que no hi falti un bon àpat.

Doncs bé, en l'episodi osonenc de "Un dia perfecte en família per Catalunya" la nostra família protagonista començava amb una visita guiada al Museu Episcopal de Vic, continuava fent escalada a l'Esquerda de Roda (sic), feia una pausa per dinar a Fussimanya i acabava anant en piragua pel pantà de Sau. Quatre propostes prou atractives per promocionar la comarca, però amb una certa manca de rigorositat per part dels responsables del programa.

Si es vol promocionar com cal un territori cal assegurar-se que s'ubiquen amb concreció els diferents llocs que es visiten. El programa va obviar ubicar a Tavèrnoles el restaurant Fussimanya; d'acord que el restaurant és conegut arreu, però si hem de promocionar una zona com a mínim cal esmentar el municipi on es troben les visites proposades. El segon error d'ubicació era situar la zona d'escalada a Roda, quan en realitat aquesta és en terme municipal de Les Masies de Roda, ara bé el més greu de tot és que a Sorralta hi ha cartells de prohibició de fer escalada degut a riscos de despreniment de roques.

Massa prim-mirat? Potser sí, però crec que la rigorositat no hauria d'anar renyida amb aquesta voluntat de presentar les visites a "comarques" com l'escapada perfecte pels soferts habitants de l'àrea metropolitana.

Comparteix-ho