Canal de fotos

16/4/08

Punt de recollida d’incivisme

Després de deixar passar un període més que prudencial d’adaptació al nou punt de recollida de residus de Tavèrnoles, només cal fixar-se breument en la fotografia que s’acompanya per adornar-se que alguna cosa s’està fent malament.

Des d’un primer moment vaig manifestar-me a favor d’aquest punt de concentració de recollida, pel què suposava en matèria d’imatge de neteja i conscienciació mediambiental. Sempre s’havia dit que la culpa del lamentable estat en què es trobaven alguns dels contenidors distribuïts pel municipi era dels veïns d’altres pobles que venien a llençar les seves deixalles a Tavèrnoles. Però veient tot el què actualment hi ha al contenidor d’andròmines potser l’anterior afirmació no és del tot certa. O els veïns de Tavèrnoles no som tan nets i endreçats com diem ser, o estem permetent l’accés al recinte a gent de fora (gent que no paga la taxa d’escombraries al nostre poble).

Al contenidor d’andròmines s’hi poden veure rentadores, neveres, aparells de televisió, vídeos, DVD’s, ordinadors, impressores, pneumàtics de tractor, piques de lavabo, runa, rajoles de cuina, roba, fluorescents. Un munt de residus que no poden ser recollits com a andròmines i que s’haurien de portar directament a la deixalleria (de Vic o de Manlleu), que és un servei gratuït per a qualsevol particular.

Potser és cert que la línia que separa un comportament inconscientment poc cívic i la manca de pedagogia cap al ciutadà al respecte és molt fina. I per això estic convençut que reforçant la informació ciutadana sobre per què és convenient fer una bona tria de les escombraries ajudaria a paliar la imatge del punt de recollida de residus, o almenys així ho vull creure. També estic convençut que no s’arribarà mai a solucionar el problema al 100%, però una millora en aquest sentit seria d’agrair.

Cada vegada es generen més residus, i per tant la tendència natural d’una taxa d’escombraries és a l’alça. En aquest sentit l’ajuntament està fent molts esforços (i ho sé de primera mà) per no apujar la taxa d’escombraries dels habitatges, menys de 90 euros anuals. Però per poder continuar mantenint aquest import, situat dintre del marge baix de les taxes que hi ha a la comarca, cal que tothom prengui consciència de la importància d’un bon reciclatge.

P.D: Sobre la recollida selectiva vaig fer un escrit per a La Rella l’any passat que pot consultar-se aquí.

1 comentaris:

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Smartphone, I hope you enjoy. The address is http://smartphone-brasil.blogspot.com. A hug.

Comparteix-ho