Canal de fotos

10/4/08

Utilitzar twitter

La primera vegada que comences a utilitzar twitter no saps massa per què ho fas. N’has tingut coneixement a través d’algun altre bloc i aquella curiositat xafardera que un té a dintre fa que hi donis d’alta un compte i provis a veure de què va.

Tan bon punt et registres, l’aplicació fa una cerca dels contactes que tens al compte de gmail i comprova quins d’ells estan dintre de twitter. Tu mateix decideixes a qui vols seguir, i d’aquesta manera pots llegir aquells comentaris que els teus amics (tal i com els defineix twitter) van deixant. Twitter és un sistema de “nano-bloc” (més paraules noves) que permet deixar posts de 140 caràcters que per una banda, si s’estableix interactivitat on-line, pot veure’s com un xat, i per altra banda com un mini-bloc on anar penjant idees, comentaris i reflexions.

He fet una recerca als blocs que més habitualment llegeixo i he trobat apunts sobre l’ús i les experiències de twitter. Així en Saül Gordillo parla de per a què serveix twitter, a l’igual que en Marc Vidal. En Pere Fontanals comenta les seves primeres experiències amb twitter, i en José Antonio Donaire explica l’experiment que va fer amb els seus alumnes a classe. Finalment he trobat un post d’un treball de recerca que feia en Toni Guerrero, on fa un any (abril de 2007) ja parlava d’aquesta eina que segons ell s’utilitza per respondre a la pregunta “Què estàs fent en aquest moment?”

P.D.: Incorporo des d’avui a la columna de la dreta del meu bloc el seguiment del meu compte de twitter.

1 comentaris:

La millor utilitat que l'hi trobo és que t'arriben els avisos dels nous posts publicats als blocs que t'agrada seguir i que no tens als canals de RSS. Per exemple:"Nou post al bloc Utilitzar twitter http://tinyurl.com/6z5ncw"

No te'ls perds, ni s'acumulen. Blogging al dia. :-)

Comparteix-ho