Canal de fotos

11/6/09

Sobre Fussimanya

Dimecres la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central va decidir d'una manera unilateral passar a sòl no urbanitzable tot el sector de Fussimanya, i tancar així la carpeta d'un expedient que feia molt temps que tenien sobre la taula i que segurament els deuria fer una mica de nosa. L'Ajuntament de Tavèrnoles portava bastants anys treballant per poder deixar legalitzada l'urbanització, pactant amb els propietaris per a la cessió de zones verdes i equipaments, i redactant un Pla Parcial seguint les directrius que des d'Urbanisme anaven marcant.

La porposta que l'Ajuntament de Tavèrnoles va portar a la Comissió d'Urbanisme (i seguint les indicacions del propi Director General, Sr. Solà) demanava desqualificar les zones urbanitzables de La Garriga i de La Casanova del Raurell, i reduïr l'extensió de Fussimanya per fer-ne més viable la seva legalització. Però no serà així. I com ha de quedar Fussimanya segons la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central?

Doncs com un conjunt d'unes 50 cases formant un disseminat totalment discontinu, amb parcel·les venudes sense poder edificar cap habitatge i on qualsevol manteniment de vials, enllumenat i demés serveis correrà a càrrec dels propietaris. I encara gràcies que no fan enderrocar les cases que ja hi ha.

Sincerament, aquesta manera de resoldre els problemes s'acosta bastant al recentment aparegut concepte de govern elusiu: no fem empipar els socis i anem aguantant com puguem.

Comparteix-ho