Canal de fotos

14/4/10

"Progres" a la carta

Sento aquest matí per la ràdio la notícia que avui hi ha previst el ple del Tribunal Constitucional on suposadament emetrà sentència sobre l'Estatut de Catalunya. Un Estatut que va referendar el poble català fa gairebé 4 anys i que tot apunta que rebrà alguna que altra retallada.

A continuació sento la notícia que aquest mateix migdia un grup dels auto-anomenats intel·lectuals d'Espanya protagonitzarà una tancada per solidaritzar-se amb el jutge Baltasar Garzón. Sí, els mateixos intel·lectuals que van cedir la seva cella per donar suport a Zapatero en les eleccions generals del 2008. Sí, els mateixos que més endavant van auto-erigir-se en portaveus de l'activista sahrauí Aminatu Haidar durant la seva vaga de fam i que tan cofois s'hi feien fotos i concedien entrevistes als mitjans de comunicació.

Per què? ¿Per què aquests intel·lectuals tan "progres" són capaços de mobilitzar-se a favor del poble sahrauí o en contra de la guerra a l'Iraq i no han dit ni ase ni bèstia del maltractament que està rebent una llei orgànica aprovada en referèndum pel poble de Catalunya? Estem davant d'un grup de "progres" a la carta que només apareixen quan senten tocar el flabiol; "progres" amb les cartes marcades.

Comparteix-ho