Canal de fotos

21/4/10

D'antiga escola a futur centre cívic

Tot recordant els anys d'escola en aquest edifici m'han vingut al cap imatges d'infantesa. Com molta de la gent de la meva generació de Tavèrnoles vaig poder anar a escola al poble des de parvulari fins a cinquè d'EGB. Suposo que teniem els típics costums de l'escola dels anys 70 i 80. Aprendre de memòria les taules de multiplicar i les províncies, passar lliçó cada dia, escombrar l'escola els divendres a la tarda, anar al bosc a buscar pinyes per cremar a l'estufa, i sobretot jugar molt al pati. Tot sota l'atenta mirada (i algun que altre càstig) de la senyoreta Pilar.

Més endavant, un cop es va tancar l'escola, l'edifici va passar a ser la seu del Consorci de la Vall de Sau Collsacabra. Durant aquesta època també vaig poder participar de la vida de l'edifici tot fent la prestació social substitutòria, concretament em tocava atendre l'oficina de turisme els caps de setmana. Ara, quan fa més de dos anys que l'edifici ha deixat de tenir cap ús públic, li toca passar per un procés de reciclatge.

Un dels projectes de la legislatura és construir un Centre Cívic en l'espai que ocupa aquest edifici. Un Centre Cívic que permetrà continuar donant ús a l'espai i que alleugerà el sobrecarregat edifici de l'ajuntament. Estic content perquè en certa manera em mantinc vinculat a l'edifici, ara des de l'Ajuntament, col·laborant en les definicions dels usos i espais que ha de tenir el Centre Cívic.

Jo m'imagino el futur Centre Cívic com un edifici versàtil i plurifuncional, obert i accessible a tots els veïns, que pugui ser utilitzat tant per activitats de formació com per activitats de lleure, i sobretot un edifici que la gent de Tavèrnoles se'l pugui sentir seu. Un edifici que recuperi l'ànima de l'antiga escola, essent lloc de trobada, de formació i d'esbarjo. I tu? Com te l'imagines?

Comparteix-ho