Canal de fotos

18/11/07

El Consorci de la Vall de Sau Collsacabra

Llegeixo en una nota de El 9 Nou de divendres que a partir de l’1 de desembre la seu social del Consorci de la Vall de Sau Collsacabra deixarà d’estar a Tavèrnoles. De fet la informació ja m‘havia arribat a mitja setmana per altres canals, però veure-ho publicat oficialment sempre fa que te n’adonis d’una manera més convincent.

De sempre he tingut una estima especial al Consorci; per una banda per allò pel què treballa, la promoció turística dels pobles que hi estan integrats (Folgueroles, Rupit-Pruit, Santa Maria de Corcó-l’Esquirol, Tavèrnoles, Tavertet, Vilanova de Sau, Sant Julià de Vilatorta); i per altra banda perquè a les oficines del Consorci m’hi vaig passar un any sencer els caps de setmana fent la prestació social substitutòria (diguem-n’hi objecció), i d’això ja en deu fer ben bé 8 anys.

És cert que ja se sabia que els del Consorci es traslladarien en dos o tres anys a la nova seu que tindran al costat de Can Jubany, però em sap greu que ara s’hagi arribat a aquest desenllaç arrel d’una crisi institucional que va començar fa un parell o tres d’anys, i que potser els actors implicats no han sabut redreçar la situació quan hi ha hagut l’oportunitat de fer-ho. Els màxims responsables del Consorci i de l’Ajuntament Tavèrnoles no han arribat a tancar ferides (i aquí també jo haig de prendre part de culpa com a integrant de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tavèrnoles). Els que em coneixen saben que he intentat per totes les maneres que s’arribés a una bona entesa, i és per això que em sap especial greu que Tavèrnoles perdi, després d’onze anys, la seu social del Consorci.

Comparteix-ho