Canal de fotos

19/12/11

La MAT i el jardinet de Solidaritat

Avui surt publicat a osona.com un nou article d'opinió on intento explicar la meva posició al respecte de la demanda de SI de voler vincular la mort d'un veí de Tavèrnoles amb la posada en marxa de la línia de la MAT.

Haig de confessar que quan fa cosa d’un mes vaig llegir que Solidaritat (SI) demanava al Parlament que s’investigués sobre la possibilitat que la línia de molt alta tensió (MAT) tingués alguna cosa a veure amb la recent mort d’un veí de Tavèrnoles la notícia em va causar certa estupefacció i incredulitat.


Amb aquesta demanda, que acompanyava una petició de revisar les actuals distàncies mínimes de la MAT a masies aïllades (100 m) i a nuclis urbans (500 m), Solidaritat va aconseguir una bona quota de presència a mitjans de comunicació. Sens dubte una declaració que contingui una càrrega de demagògia i una dosi de sensacionalisme és una bona recepta per arribar a la gent, però si hi ha una manca de rigor i de sensibilitat envers els demès es perd el fons de la petició.


Personalment trobo d’un mal gust extraordinari pretendre vincular la mort del veí (i amic) de Tavèrnoles amb la posada en funcionament de la MAT, i més encara si es fa sense consultar-ho a la família i amb unes argumentacions tan apartades de realitat com ara dir que la casa es troba a menys de 50 metres de la MAT quan en realitat està a uns 150 metres de la línia. I vull deixar de banda altres consideracions de tipus mèdic, que Solidaritat ha obviat, per respecte al veí de Tavèrnoles que tan matusserament s’ha vist involucrat en aquest afer.


Em sap greu però no tot s’hi val a l’hora de buscar quota de presència als mitjans per molt noble que sigui la causa. Vull pensar que és només des del desconeixement real dels fets que Solidaritat s’ha posat en aquest jardinet i m’agradaria que Solidaritat sabés sortir-ne sense esquitxar gaire més i sobretot mostrant el degut respecte al difunt i a la seva família.

La fotografia que il·lustra el post data de quan es va construir la torre de la MAT a tocar de la casa de Torrents (Tavèrnoles).

Podeu llegir l'article original a osona.com a través d'aquest enllaç. També recomano els següents escrits:


Comparteix-ho