Canal de fotos

31/12/11

I el 2011 com l'hem tingut?

De nou arribem a finals d'any i em pertoca fer un breu resum del mateix a partir de les entrades del bloc. És un bon exercici d'hemeroteca, per mi i pel lectors que pugui tenir. Comencem doncs.

A nivell d'activitat municipal, el 2011 ha estat un any prou mogut. En part per les eleccions municipals del mes de maig de nou vaig prendre-hi partida com a cap de llista per CiU. A banda d'un intens porta a porta amb la resta de companys de la llista, vam poder fer dos actes públics, el primer d'ells de presentació amb la presència del Conseller d'agricultura i un segon acte on vam desgranar el programa electoral. Els vots del 22 de maig ens van situar com a força més votada, i després de parlar-ho i consultar-ho amb la resta de partits es va optar per un govern en minoria de CiU a Tavèrnoles. Per mi és tot un orgull el poder ser alcalde del meu poble.

L'activitat municipal del poble ha passat també per certs moments convulsos, sobretot a l'hora de l'aprovació inicial del POUM. Un procés, el del POUM, que és llarg i que segur que el 2012 ens ha de continuar generant debat entre totes les parts implicades; confio, com alcalde, saber estar a l'alçada a l'hora de conduir aquest laboriós procés que va arrencar la passada legislatura.

A nivell de política comarcal, després de tancar la legislatura també al Consell Comarcal, he tingut l'oportunitat de repetir amb la delegació de conseller de Comunicació i Noves Tecnologies. Una de les primeres coses que m'ha tocar fer ha estat oficialitzar la dissolució del Consorci de la Televisió Digital Local Pública d'Osona; un camí amb poques roses i moltes pedres. Espero aquests propers tres anys poder donar un impuls nou a tot el que fa referència a la Comunicació del Consell Comarcal i també a les Noves Tecnologies especialment aquelles adreçades al ajuntaments de la comarca.

Pel que fa a l'osonosfera, la veritat és que aquest any no m'hi he pogut involucrar tant com hagués desitjat; malgrat tot estic molt content de l'acte en el qual vaig poder donar-hi un cop de mà: el debat de Empresa 2.0.

Acabo ja aquest breu resum parlant de la part comunicativa a nivell més personal. Per una banda el bloc ha sofert una remodelació (diguem-n'hi maquillatge) coincidint amb la tornada de vacances d'estiu; fet que va coincidir en el temps amb el reportatge de El9Nou on deien que sóc l'alcalde 2.0 de la comarca (coses de ser un dels veterans en aquestes labors). Per altra banda, i tal com em va dir un periodista de la comarca, m'he "desvirgat" pel que fa a tertúlies i col·laboracions periòdiques amb els mitjans de comunicació. Així comparteixo tertúlies de televisió en el programa Gabinet de crisi del Canal Taronja i tertúlies de ràdio en el programa L'hora de la veritat de El9FM; i també publico articles d'opinió al digital osona.com. Sens dubte experiències totes elles molt enriquidores tant per les coneixences que he fet amb la resta de tertulians com per les reaccions que aquesta nova activitat genera.

Fins aquí (i segur que em deixo coses) el que ha donat de sí el 2011 a través del meu bloc. Esperem a veure que ens aportarà de nou el 2012.

Comparteix-ho