Canal de fotos

14/9/11

Llum, càmera... acció!

Amb aquest títol m'estreno avui com articulista a osona.com, dintre del Grup Nació Digital. A continuació podeu trobar un extracte i l'enllaç a la totalitat de l'article.


Els anys de canvi de legislatura els alcaldes i regidors tendim a queixar-nos de la falta d’interès que desperta la política municipal, per no parlar del cada cop més estès tòpic de “no hem sabut explicar què hem fet; ens ha fallat la comunicació”. Llàstima que no tinguem la mateixa inquietud en preguntar-nos si l’error de veritat el trobem en l’emissor, en el canal, en el missatge o en tots els llocs alhora.


Segurament és cert que moltes vegades falli la comunicació, en el sentit més genèric de la paraula, però també pot passar que d’altres vegades s’opti per explicar-ho d’una manera massa partidista fins al punt que un mateix fet tingui dues versions ben diferents. De fet cada equip de govern i cada formació política opta per passar les seves pròpies notes de premsa i fer resums als blocs del grup després de cada ple, òbviament posant els accents allà on més els convé.


És per aquest motiu que trobo molt interessant la iniciativa de l’Ajuntament de Calldetenes d’enregistrar els plens municipals per després penjar-los a la xarxa. I em sembla interessant perquè aquest enregistrament esdevé una hemeroteca fidedigna d’allò que passa en un ple municipal, lluny de resums i notes de premsa. També és interessant perquè permet observar aspectes que les actes dels secretaris no reflecteixen. Gràcies a enregistraments dels plens podem adonar-nos de trets del llenguatge no verbal que utilitzen els nostres polítics municipals -tant del que parla com del que escolta-, així com detectar quins arguments s’utilitzen i quina exposició oral es fa servir per defensar un determinat punt de l’ordre del dia. (...)


(Per llegir complet l'article a osona.com, clicar aquí)

Comparteix-ho