Canal de fotos

19/9/11

100 dies com alcalde

Avui fa 100 dies de la constitució de l'Ajuntament de Tavèrnoles i per tant oficialment compleixo 100 dies com alcalde del meu poble; una data que s'aprofita per posar sobre la taula les primeres impressions de la legislatura.

A nivell d'equip de govern el canvi ha estat considerable: veníem d'un període de govern unitari amb tots els regidors amb delegacions i les eleccions del mes de maig ens va deixar amb un govern en minoria on dos dels tres regidors del nou equip de govern debutaven en això de la política municipal. Uns primers mesos marcats per la feina de posar-se al dia de tot el que hi ha en un ajuntament; i la veritat és que estic molt satisfet de l'agilitat de tots plegats a l'hora d'assumir les regnes del consistori.

Hi ha tasques que van quedar interrompudes amb les eleccions municipals i que s'han reprès d'una manera continuista com ara el procés d'adjudicació de les obres del Centre Cívic; i n'hi ha d'altres que caldrà redefinir-les per adequar-les a les necessitats actuals del municipi com ara l'embelliment del nucli urbà. Tenim també un dels temes cabdals de l'anterior legislatura: acabar el procés d'aprovació del POUM, mantenint el model de poble que ja es reflectia en l'aprovació inicial i treballant per trobar solucions lògiques a la situació de l'urbanització de Fussimanya.

Pel que fa al funcionament de l'ajuntament s'està treballant en procediments d'organització interna per donar major agilitat a tots els tràmits, tant aquells de caire més interns com els d'atenció més directa al ciutadà. Ens esforcem també per reforçar la vessant més institucional de l'Ajuntament de Tavèrnoles i potenciar-ne la comunicació; feines difícils sobretot en els temps que corren, però que crec que val la pena no deixar-ho de banda.

A nivell estrictament personal el canvi també ha estat important: una major dedicació a l'activitat política comporta menor dedicació a l'activitat professional i, sobretot, menys hores per estar amb la família. Malgrat aquests equilibris d'agenda poder seguir el dia a dia d'un ajuntament com el de Tavèrnoles té els seus bons moments de satisfacció, sobretot quan veus que pots donar solució a aquell veí que acut a l'Ajuntament, o quan aconsegueixes fer arribar a bon port aquella gestió que fa dies que treballes.

2 comentaris:

Carles un apunt:
l'adjudicació de les obres del Centre Cívic no van quedar interrompudes per les eleccions municipals, sinó que ja ho estaven des de les eleccions al Parlament de Catalunya, on ens havien de concedir un canvi de destinació de una part del PUOSC, i que no s'ha produït fins passades les eleccions municipals.
Ha coincidt en el temps, però aquest canvi de destinació ja fa temps que el reclamàvem l'anterior equip de govern del qual tú també en formaves part.

Hola Pep,

Com bé dius la licitació de les obres del Centre Cívic es va endarrerir degut al canvi de destí del POUSC que van trigar en concedir-nos. A banda cal tenir en compte que també vam haver de substituir els membres inicials de la mesa de contractació arrel de les eleccions municipals. És ben bé que quan les coses s'ajunten, certs processos acaben fent-se eterns.

Confiem que aquest mes ho puguem deixar enllestit i que ben aviat s'iniciïn les obres

Gràcies per participar i deixar la teva opinió

Comparteix-ho