Canal de fotos

12/9/11

En memòria dels defensors de la Pàtria

Aquesta és la inscripció que es pot llegir a la placa que es va col·locar en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Una placa que ahir em van ajudar a descobrir en Jaume Ortiz i la Pilar Cabot, per posteriorment protagonitzar els parlaments centrals de l'acte que es va preparar des de la regidoria de cultura.

Els dos oradors van saber resumir amb molt d'encert els sentiments que aquests dies afloren a la majoria de la societat civil catalana: el primer utilitzant una prosa d'allò més reivindicativa; la segona amb uns versos carregats d'un sentiment més que personal.

Un acte sobri i solemne que va continuar amb una particular ofrena floral dels tres grups polítics que som a l'Ajuntament. En comptes de dipositar rams de flors es va optar per plantar espígol i romaní com a simbologia de la lleialtat i del record respectivament. En record d'aquells que van ser lleials a la Pàtria. Per continuar amb el cant de Els Segadors, l'himne nacional de Catalunya.

Només em resta agrair a tots els que ahir ens van acompanyar sota el sol en aquest acte de commemoració de la Diada a Tavèrnoles, i sobretot a aquells que van col·laborar a fer-lo possible. Cada petit gra de sorra ens ajudarà a arribar a un destí final que no ha de ser un altre que la independència de Catalunya.


Comparteix-ho