Canal de fotos

10/7/12

El municipalisme apunta cap a la independència

Dissabte passat l'alcalde de Girona, en Carles Puigdemont, ens va donar la benvinguda amb un: "Si Espanya fos un verb, no podria conjugar el futur, perquè no en té". Amb aquesta declaració d'intencions començava l'Assemblea General de l'Associació de Municipis per la Independència vaig participar-hi com a representant de l'Ajuntament de Tavèrnoles.

De la informació apareguda als diferents mitjans de comunicació sembla que en destaquen dos titulars: el fet que l'AMI aposta per fer una consulta independentista quan hi hagi un 60% de població adherida (avui n'hi ha un 35%); i que l'AMI dóna suport al Govern per assolir el concert econòmic.

De fet aquest segon punt és el que va generar més intervencions abans de l'aprovació. Un debat que anava dirigit a evitar, precisament, que es fes (massa simplificadament) el titular que en molts casos ha aparegut: "l'AMI aposta pel concert econòmic". Totes les puntualitzacions que van aparèixer per part dels alcaldes presents anaven en el sentit que el concert econòmic no era un estat final, sinó un pas previ per arribar fins a l'objectiu final de l'AMI: la independència de Catalunya.

A l'AMI, i als municipis membres, ens tocarà explicar bé aquest objectiu final i fer estendre aquesta taca d'oli que ja té més de dos milions i mig de catalans representats. I sobretot deixar clar que Catalunya, sí que en té de futur.

Comparteix-ho