Canal de fotos

6/9/12

L'endemà de l'endemà

Continuo aquesta temporada col·laborant amb la gent d'osona.com amb un article d'opinió mensual. Per començar alguna reflexió sobre el proper 11 de setembre.

És més que probable que les múltiples crides dels diferents actors implicats aconsegueixin que el proper 11 de setembre, dimarts, el centre de Barcelona quedi col·lapsat per l’assistència a la Manifestació convocada per l’Assemblea Nacional de Catalunya.

En aquesta crida qui més qui menys hi haurà aportat el seu gra de sorra: des de la mateixa societat civil organitzant la Manifestació, fins a associacions, col·lectius i partits polítics donant-hi el seu recolzament d’una manera més o menys explícita. També hauran acabant prenent un protagonisme important en la crida aquells que rebutgen amb vehemència qualsevol tipus de nacionalisme que no sigui el seu.

Sens dubte no és un vaticini agosarat predir l’èxit la Manifestació per reclamar que Catalunya sigui un nou estat d’Europa. El mateix dimarts 11 de setembre les xarxes socials continuaran bullint sobre l’esdeveniment i per les televisions podrem veure imatges i sentir emocionades declaracions dels participants.

L’endemà, dimecres 12 de setembre, podrem consultar a les notícies dels diaris fins a l’últim detall de la Manifestació i corroborar-ne novament l’èxit a través dels articles d’opinió dels entesos. Efectívament, serà el moment en que tots els participants podrem autofelicitar-nos i tot comentant la jugada amb qui ens vulgui escoltar direm: Jo vaig ser-hi!

Però, i l’endemà de l’endemà? Tinguem per segur que dijous 13 de setembre Catalunya encara no haurà assolit la Independència. El procés no serà tan ràpid com voldrien alguns, per molta pressa que es reclami. És per això que l’endemà de l’endemà caldrà saber gestionar bé aquesta efervescència generada entre tots. I caldrà continuar treballant pas a pas, cadascú des l’àmbit que li pertoqui, per fer créixer la consciència nacional que ens ha de portar cap a la Independència de Catalunya.

Podeu llegir l'article a osona.com des d'aquest enllaç

Comparteix-ho