Canal de fotos

27/1/08

El Bisbe visita Tavèrnoles

Fa dies que no escric res de Tavèrnoles i això no pot ser; aprofito, doncs a fer-ho avui que Monsenyor Romà Casanova, Bisbe de Vic, ha fet la seva primera visita pastoral a la parròquia de Sant Esteve de Tavèrnoles. Extraoficialment ja havia vingut més d’una vegada, però aquesta era la primera visita oficial i així l’he viscut jo.

Abans de la missa un capellà resava el rosari amb els feligresos, he tingut temps de passar dos misteris.... feia més de vint anys que no passava el rosari i m’han vingut records de quan anava de convivències amb l’escola. El Bisbe ha oficiat la missa acompanyat de quatre capellans més i un diaca, a l’altar no hi cabia ningú més. L’església estava gairebé plena del tot, un fet que cada cop és menys habitual a Tavèrnoles, i jo haig de reconèixer que sóc un dels que no va a missa. La cara de mossèn Basora traspuava satisfacció i alegria, suposo que li deu haver costat organitzar aquest acte, i val a dir que ha anat molt bé.

Abans d’acabar la missa el Bisbe ens ha recordat que a Tavèrnoles tenim una beata, la monja Rosa Jutglar Gallart nascuda a Savassona l’any 1900, i que seria bo que a l’església se li pogués dedicar una petita capelleta. Mossèn Basora prenia nota mentalment i suposo que aviat ho encarregarà.

Hem pogut estar una estona parlant amb el Bisbe a la sortida de missa: m’ha semblat un home proper i amb ganes de parlar amb els que allà estàvem, fins i tot m’ha seguit una petita broma que he fet amb el mossèn. I és que l’Església necessita fer-se cada cop més propera i oberta a la societat que l’envolta si no vol quedar massa anquilosada en un passat que potser no deixa que se la respecti.

1 comentaris:

bufff, ara em surts amb el bisbe, tu que ets gai. plegat i fuig dels bisbes... t'ho diu un que hi entén

Comparteix-ho