Canal de fotos

25/9/08

"NO TDT"

Avui aprofito un mateix títol per fer dues aportacions al bloc.

Primera història “NO TDT”. Fa uns quinze dies vaig anar a una d’aquestes macro-botigues (fora de la comarca) on venen tot tipus d’aparells electrònics. Voltant per l’establiment vaig fixar-me en la gran quantitat de televisors sense receptor de TDT que encara hi ha, com a mostra la fotografia de l’esquerra. Aparells de televisió de pantalla plana (perquè l’estètica sí que importa), però que d’aquí a un any i mig formaran part de la prehistòria tecnològica. Crec que és preocupant que, malgrat la campanya que va fer la Generalitat on deia que “una tele sense TDT no és una tele”, a dia d’avui encara un usuari pugui adquirir un televisor sense receptor de TDT incorporat. Dues preguntes al respecte. Fins a quin punt pot considerar-se aquest fet com un frau al consumidor? Si la garantia d’un aparell d’aquest tipus és de dos anys, quan d’aquí a un any i mig aquest televisor no funcioni autònomament, respondrà algú?

Segona història “NO TDT”. Aquests dies a la comarca hi ha seriosos problemes de recepció del senyal de TDT. El primer en fer-ho públic va ser en Xevi Bardolet, i aquesta mateixa setmana El 9 Nou hi dedicava mitja pàgina (gràcies Josep Comajoan per facilitar-me la versió en pdf), on es donava una explicació bastant correcta de la problemàtica. Personalment he fet una reclamació a la Secretaria de Telecomunicacions (per telèfon i per escrit), però encara no he rebut cap resposta al respecte. Per molts plans Catalunya Connecta i Osona Connecta que es presentin, si no es dóna la informació correcta i a temps no s’aconseguirà avançar correctament en l’encesa de TDT. Aquesta segona història també porta dues preguntes finals. No seria lògic haver informat, prèviament a l’encesa de Bellmunt, als ajuntaments que aquests dies estan rebent les queixes dels ciutadans? Per què després de gairebé tres mesos d’haver inaugurat el reemisor de TDT d’Olost encara la majoria d’antenes d'Olost apunten a Montserrat?

P.D.: En el mateix establiment de la primera història vaig buscar si hi havia cap descodificador de TDT interactiu. Però no en vaig trobar cap ni un: males notícies per aquells que creiem que una bona sortida per a la TDT és el canal de dades.

3 comentaris:

Sí, Carles, tot plegat força llastimós. El gruix de la ciutadania continua pensant que la tele analògica és de per vida i segur que, aprofitant que són barates, es deuen continuar venent teles com la de la foto com xurros. I és que ja ho deia el senyor de la botiga en qüestió: "Jo no sóc tonto".

Pel que fa al segon tema, és important que l'administració local us hi impliqueu, perquè ni els grans canals que no es poden veure mouran un dit per uns quants habitants d'una comarca d'interior d'una província de la perifèria (per ells, aquests espectadors són la xocolata del lloro), ni les grans operadores de telecomunicacions sembla que tinguin molta pressa per esmenar la cosa.

I sí, la TDT interactiva només existeix a la pàgina web de la TDT de la Generalitat, on insisteix que quan compris una tele amb TDT sigui interactiva. A les botigues no en tenen!

"Curiosament" una hora després de penjar el post m'han trucat de la Secretaria de Telecomunicacions. No sé si es fruit de la casualitat o bé que llegeixen el meu bloc.
Resumint m'han dit que tenien constància de les interferències, però que Abertis els havia dit que ja ho tenien "sota control". Els hi he dit que encara hi havia problemes i m'han assegurat que ho transmetrien a Abertis. A veure si s'arregla aviat.

Jo que creia que parlaries de la TDT pública d'Osona...

Comparteix-ho