Canal de fotos

27/9/08

"De l'UHF a la TDT"

Aquest dissabte, aprofitant que estava per Barcelona, he anat a veure l'exposició del Palau Robert "Adéu a la TELE. De l'UHF a la TDT", una exposició que sincerament no m'ha agradat massa, per no dir gens.

Per començar trobo totalment desafortunat el títol, on tècnicament parlant hi ha un error bastant considerable: la TDT emet també per la banda de UHF, per tant plantejar el pas de la UHF a la TDT no té cap tipus de sentit. Com ens deien a l'escola estem barrejant pomes amb peres. Entenc que comunicativament el títol és bo, ja que juga amb els acrònims i amb les majúscules i minúscules, però els dissenyadors d'eslògans també haurien de tenir en compte la part més tècnica, sobretot si parles d'aquests temes.

L'exposició en si podria resumir-se com: Mira tu a quins llocs més estranys estic posant una tele!. Des d'un wàter (com la senyora de la foto) fins a dintre un cilindre claustrofobiant on més d'un s'hi deixarà la vista mirant la tele i la closca quan en vulgui sortir.

Dubto, però, de l'eficàcia de l'exposició per informar al ciutadà sobre el vertader desplegament de la TDT (que els ho diguin als de Torelló), o sobre l'existència (o no) al mercat dels descodificadors intercatius (tal i com s'extreia del vídeo de presentació). No vull ni imaginar-me els diners que ha costat muntar aquesta exposició, suposo que molts, malaguanyats.

Comparteix-ho