Canal de fotos

2/10/08

Agroturisme El Banús

Recordo els primers hostes que vam tenir, era el mes de juny de l’any 1987 i aquella parella francesa que anava camí del Parador es va aturar a casa. Els vam allotjar a l’habitació número 8, la més espaiosa.

Fa 21 anys reconvertir les golfes de casa en habitacions per allotjar turistes va ser una aposta arriscada pels pares. Arriscada i al mateix temps innovadora ja que vam ser els primers de la comarca i els setens de la província de Barcelona en obrir una residència casa de pagès. Els pares van estar encertats: es va rehabilitar una part de les golfes de casa i l’economia familiar rebia uns ingressos complementaris als de la pagesia, que bona falta feien. A més a més, als fills, relacionar-nos amb els “forasters” ens va ajudar a obrir punts de mira i al mateix temps vam poder practicar idiomes. Això sí, tota la família treballàvem de valent fent llits, netejant banys i habitacions, preparant esmorzars i sopars; tot plegat sense descuidar la feina de pagès.

Més endavant vam passar de llogar les habitacions de les golfes a llogar apartaments, l’antiga casa dels masovers reconvertida en tres allotjaments rurals independents. També va servir per rehabilitar la masoveria i els pares van poder reposar una mica, ja que el lloguer dels apartaments permetia no estar tan lligat als hostes.

Han passat 21 anys i hem vist una mica de tot. Un dels moments més emotius va ser quan la Generalitat ens va atorgar la Medalla al Mèrit Turístic l’any 1993. Però els temps canvien, els fills campem per altres bandes, els pares han treballat molt i mereixen un descans, hi ha més oferta que demanda, i vulguis o no la crisi econòmica també es nota turísticament. Fa temps que rumiàvem fer el pas, i ara crec que ja ho podem oficialitzar: tanquem les portes. Gràcies de part de tota la família.

www.banus.cat

1 comentaris:

Ondia, es perd un emblema de l'Agroturisme i un exemple a seguir.
Enhorabona pel anys d'esforç,feina i dedicació.
Esperem que retrobeu en les terres tranquil·les del Banús el descans merescut i una vellesa digna i saludable en companyia dels que us estimen.
Rebeu el nostre Suport i una forta abraçada!

Els de Can Pillet!

Comparteix-ho