Canal de fotos

7/8/09

Pilot

Recupero un tema del que ja en vaig parlar en altres ocasions: el desplegament pilot de la TDT a Olost. Fa aproximadament un any de la presentació de la prova pilot, temps suficient per poder extreure’n algunes conclusions. Si més no aquest ha de ser l’objectiu d’una prova pilot: provar, avaluar i actuar d’acord amb l’anàlisi fet.

A menys de 5 mesos de l’apagada analògica a Osona i amb més d’un any de funcionament del repetidor de TDT d’Olost, avui he pogut constatar que només un 20% de les antenes d’Olost estan orientades a l’ermita de Sant Adjutori (ubicació del repetidor), mentre que la resta d’antenes apunten totes a Montserrat. Al meu entendre alguna cosa no ha acabat de funcionar com hagués sigut d’esperar. La prova pilot havia de servir per valorar l’efectivitat del desplegament de l’accés a la TDT especialment en zones amb deficiències del servei. Fent cas al números que he donat es pot interpretar que l’efectivitat del desplegament no és la desitjable.

No sé per quins motius tan poques antenes estan orientades al repetidor de Sant Adjutori: o bé que la majoria de llars d’Olost encara no estiguin adaptades a la TDT; o bé que la deficiència del servei no fos tan severa; o bé que no s’hagi fet una bona comunicació de l’existència del nou repetidor; o d’altres. Sigui el què sigui, i donat que es tracta d’una prova pilot, caldrà avaluar-ne el resultat i actuar d’acord amb les conclusions extretes.

P.D.: La foto que il·lustra el post és un reflex de la visió: una antena ben bé a sota el repetidor de Sant Adjutori que apunta a Montserrat.

Comparteix-ho