Canal de fotos

10/11/09

Google Street View va passar per Tavèrnoles

Avui he vist pel twitter d'en Dani Martínez que Google Street View ja està disponible per poder visualitzar els carrers i carreteres de la comarca d'Osona. El Google Street View és una eina que treballa sobre l'entorn dels mapes de Google, on es poden veure imatges reals dels carrers i jugant amb el ratolí es poden observar diferents punts de vista del lloc seleccionat. Per accedir-hi, des del Google Maps cal fixar-se en una figura en forma humana de color groc que hi ha damunt la barra del zoom; arrossegant aquesta figura cap al mapa automàticament s'activa la vista del Google Street View.

El cotxe que filmava les imatges per al Google Street View també va passar per Tavèrnoles, i pel què puc deduir del passeig virtual observo que ho va fer fa cosa d'uns 15 mesos: els camps estan segats (i alguns llaurats) i al tancat de residus encara no hi ha el fanal de llum (però sí els cartells indicadors d'on ha d'anar cada cosa).

Com deia el cotxe va passar, però va passar massa ràpid: es va deixar per recórrer el nucli vell de Tavèrnoles. Només apareixen imatges de la carretera principal, de la zona del Roquet i de la zona de Fussimanya; deixant a l'oblit el nucli vell, sens dubte la imatge més clàssica i bonica de Tavèrnoles. Llàstima.

Mentre em passejava per l'aplicatiu m'ha vingut inconscientment el pensament que Google Street View també ha seguit els passos de l'avanç de planejament del POUM de Tavèrnoles i deixa en un racó de l'oblit el que hauria de ser el centre del poble. I és que l'inconscient ja ho té això que a vegades treu el cap sense avisar...

4 comentaris:

Hola Carles,
La teva deducció és bastant bona.
Jo podria afinar i dir que el cotxe va passar entre el 15 i el 20 de setembre de 2008...

Sí, Raül, vas molt bé, tot i que potser era algun dia abans. Pels carrers de Vic hi ha banderoles anunciant el Mercat de Música Viva de 2008, que va ser del 17 al 21 de setembre. I a la plaça Fra Bernadí (això hauria de ser definitiu) hi ha unes paradetes de no sé quin acte. Es tractaria de buscar quin acte era i ja se sabria. És clar que no devien fer tot Osona en un sol dia!

I bé, Carles, això del POUM potser sí que era premonitori.

Hola Josep,
Les fotos de Vic han de ser a partir de dilluns 15 de setembre.
Les motos del Callís delaten que ja hi havia classe a l'institut, i la falta de cotxes a l'alberg mostren que encara no havien arribat els universitaris que van arribar el 21.
L'estelada al meu balcó fa que sigui més enllà de l'11. Si hi havia el meu cotxe a l'alberg és que era dia feiner...
O sigui que ho tenim bastant controlat...

Bé! M'agrada aquest afinament que estem aconseguint.

Per descomptat que els 15 mesos que jo deia ja és una dada del tot errònia... en realitat són 14 mesos.

Gràcies als dos per les aportacions que heu fet :-)

Comparteix-ho