Canal de fotos

30/11/09

Primera apagada analògica a Osona

Ja s'han fet oficials les dates de la segona fase de l'apagada analògica. Tot i que la data inicial prevista era el 31 de desembre, fa dies que s'especulava sobre el possible avançament de la mateixa. Finalment la comarca d'Osona tindrà dues dates d'apagada: una abans del 31 de desembre i l'altra després de final d'any.

Així a Osona l'apagada analògica afectarà a partir del 14 de desembre (d'una manera total o parcial) els municipis d'Oristà, Prats de Lluçanès i Sant Bartomeu del Grau. El Ministerio de Industria, Turismo y Consumo aplicarà aquesta data l'apagada analògica als repetidors que pertanyen al Pla Tècnic de Manresa. La resta de municipis de la comarca, que depenen del Pla Tècnic de Collsuspina, es veuran afectats per l'apagada a partir del 12 de gener.

Fer l'apagada a partir del 12 de gener és un avantatge, ja que evita que els possibles problemes de cobertura o de no adaptació de les instal·lacions apareguin durant les festes de Nadal (un període típicament inhàbil per solucionar segons quins temes). La societat tendeix a posar dates clau per acabar projectes o fer canvis; unes dates que queden molt bé encerclades en un calendari, però que a vegades posades a la pràctica no són massa recomanables. És per això que celebro aquest endarreriment, que per altra banda també servirà perquè els Reis de l'Orient proveeixin de descodificadors de TDT a aquelles cases on sempre es va a última hora.

Sobre les diferents campanyes informatives voldria destacar la que promou l'Estat i que aquests dies està arribant als diferents ajuntaments. Una campanya que té com a lema el "genuí" ¡Que no te pille el toro! i on plens de pessimisme ja ens deixen entreveure que la gent sempre anem a última hora. Jo els proposaria que en la seva traducció al català utilitzessin una expressió més nostrada com: Que no t'enganxin amb els pixats al ventre!

A banda de la informació que també es pot trobar a la web sobre la TDT de la Generalitat, el Consell Comarcal d'Osona ha creat el Servei d'Informació de l'Apgada Analògica, des d'on s'orienta als ciutadans sobre els aspectes més bàsics de l'apagada i també es recullen aquelles deficiències que es detectin a la comarca.

Comparteix-ho