Canal de fotos

5/12/09

Aquest carai de cruïlla (cinquena part)

A començaments de setembre es van començar a veure els primers moviments a la cruïlla de Tavèrnoles. Finalment la Generalitat es posava les piles i s'iniciava una obra esperada, necessària (vegeu diversos apunts sobre el tema aquí) i llargament reclamada.

Tres mesos després és més que visible el futur traçat de la cruïlla, creant un carril d'acceleració i suavitzant la corba a la carretera de Roda i deixant espai per una rotonda de canvi de sentit a la carretera de Tavèrnoles.

Aquesta setmana, però, hi ha hagut un moviment curiós a les obres de la cruïlla. Un moviment que potser ha passat desapercebut i que té a veure amb els tubs de color vermell que il·lustren aquest post. Concretament estem parlant de 12 tubs de 40 mm de diàmetre que aniran soterrats des de l'Eix fins a la cruïlla de Tavèrnoles i que en un futur (espero que no massa llunyà) allotgin la fibra òptica que ens arribi al municipi.

El projecte inicial de la cruïlla no preveia aquesta estesa de tubs, un error que va ser detectat des de l'Ajuntament i que es va reclamar a la Secretaria de Telecomunicacions. Finalment, després d'uns quants mesos de converses i justificacions s'ha aconseguit deixar aquesta previsió de tubs per al pas de la fibra òptica.

Llàstima, llàstima (i mil vegades llàstima) que quan a Tavèrnoles s'estaven executant les obres de portada d'aigua i li vaig demanar a l'anterior alcalde que inclogués un tub de previsió per si de cas mai arribés la fibra òptica al municipi, ell em contestés amb la seva peculiar amplitud de mires tot dient-me que el futur era l'internet a través de la línia elèctrica i que no valia la pena invertir en fibra òptica.

Llàstima, llàstima (i mil vegades llàstima) perquè ara estaríem en unes condicions més que idònies per poder accedir a la banda ampla de qualitat. Hi continuarem treballant.

Comparteix-ho