Canal de fotos

13/12/09

13D a Tavèrnoles

Dia llarg i fred, però emocionant. D'un padró de 260 persones n'han votat 128 (49,2%). Els vots afirmatius han estat 120, 6 de negatius i 2 en blanc.

A Tavèrnoles el referèndum sobre la independència de Catalunya ha transcorregut amb total normalitat. Tal i com ve sent habitual en unes eleccions el gruix dels votants ha assistit durant el migdia; així a la 1 del migdia ja havia votat la meitat del total de la participació que hi ha hagut.

Una participació que al meu entendre ha estat una mica baixa, ja que no s'ha arribat al 50%. Les darreres eleccions europees van votar un 46% i les darreres de l'estat espanyol van fer-ho un 76% dels censats. Per tant que només 128 persones s'hagin mobilitzat per votar (tenint en compte també les facilitats del vot anticipat) cal llegir-ho com una baixa participació. Amb més calma ja en podrem analitzar les causes.

Del dia em quedo, sens dubte, amb la imatge de l'àvia d'avançada edat (88 anys) que amb bastó inclòs i ajudada per la seva jove ha aconseguit pujar els 12 graons fins a la rectoria per poder votar. Tot un exemple de responsabilitat i desig d'expressar la seva opinió en aquesta consulta. Queda dit.

P.D.: àlbum personal de fotos del 13D aquí

Comparteix-ho