Canal de fotos

31/12/09

2009: Suma i segueix

Després del resum dels anys anterior (2007 i 2008) toca ara el d'enguany. Un 2009 que si bé no ha portat massa sorpreses, ni a nivell polític municipal ni a nivell personal, ha estat un any de continuació i consolidació de projectes ja iniciats. Com ara aquest bloc, que el 2009 ha generat amb aquesta 91 entrades i ha rebut gairebé 5000 visites; n'estic content, així com també per la perseverança que cada any m'imposo de fer dues entrades setmanals i que gairebé he acomplert.

Parlant pròpiament de la meva gestió municipal a Tavèrnoles, l'any destacaria per les feines de redacció del POUM que s'estan portant a terme, i especialment per les actuacions de participació ciutadana que hi ha associades. A començaments d'any es va aprovar el programa de participació ciutadana, i es van fer les dues primeres xerrades al respecte: personalment la d'en Josep Cervelló va ser molt especial i poder-lo escoltar a Tavèrnoles, sens dubte tot un privilegi; però tampoc s'ha d'oblidar la presentació que va fer l'equip redactor del POUM, on es van poder conèixer de primera mà les fases de la redacció. Després del processos interns de recopilació de dades i plantejament d'opcions, a l'octubre es va poder fer l'aprovació de l'avanç de planejament del POUM, on ja vaig aportar (si s'em permet) la nota discordant, i posteriorment el primer dels tallers de participació ciutadana, per cert amb molt bona assistència de veïns. Reblant la tasca per promoure la participació ciutadana, s'ha creat una pàgina web amb tota la informació vinculada al POUM: crec que com a regidor de Noves Tecnologies i de Participació Ciutadana no podia haver estat d'una altra manera.

Pel que fa la Noves Tecnologies a Tavèrnoles s'ha continuat amb els cursets d'alfabetització digital, fets conjuntament amb l'Ajuntament de les Masies de Roda, i s'ha pogut posar en marxa la primera fase de la instal·lació de guifi.net al municipi. Formació i infraestructures són vitals per trencar qualsevol escletxa digital i poder apropar les noves tecnologies a la població. També aquest 2009 Tavèrnoles ha entrat dintre del projecte de Ciutats Digitals liderat per Manlleu, fruit d'aquest conveni s'ha pogut fer tallers de guifi.net i el municipi a participat de l'enquesta de diagnosi de l'ús de les TIC. També dintre de l'àmbit de les Noves Tecnologies, s'ha apostat per la creació d'una marca pròpia municipal per reforçar les futures actuacions que es duguin a terme.

Dintre de la resta d'activitat municipal voldria destacar tres fets i ho faré per ordre cronològic. Primerament el naixement del Festival de Música de Tavèrnoles, personalment ho vaig com el què hauria de ser una nova manera d'entendre la promoció turística del poble. En segon lloc la consolidació de la Fira de Sant Galderic, amb la cursa de Sant Galderic com a principal atracció. En tercer lloc l'inici de les tan esperades obres de la cruïlla de Tavèrnoles, després d'anys reclamant-ho finalment han arribat, i s'hi ha sigut a temps a preveure futurs serveis. No voldria acabar sense destacar que a Tavèrnoles també vam tenir consulta sobre la independència de Catalunya, el 13D; un merescut reconeixement a tots els organitzadors de la consulta a Tavèrnoles per la feina portada a terme i la dedicació altruista.

Com a conseller comarcal de Noves Tecnologies el Consell Comarcal d'Osona ha signat un conveni amb el CAC per al seguiment dels mitjans de comunicació local. El Consell també va signar el conveni Osona Connecta amb la Secretaria de Telecomunicacions amb l'objectiu de fer un seguiment a les actuacions de desplegament a la comarca d'infraestructures de telecomunicacions. Malgrat tot (i mirant-ho ara a finals d'any) m'està quedant un regust amarg al respecte d'aquests convenis, i em sap greu constatar que a certs nivells la política sovint passa per vendre fum i poca cosa més. També dintre de l'àmbit de la meva responsabilitat comarcal, no m'ha agradat comprovar la poca il·lusió que ha generat el projecte de la televisió digital local pública a Osoona; i és que potser tot plegat ja va néixer desfasat i ara també està notant la crisi econòmica que molts ajuntaments pateixen. Però mirem les coses positives. A nivell comarcal s'ha impulsat, amb Localret, el projecte de compra agregada dels serveis de telecomunicacions pels municipis de la comarca, mitjançant el qual serà possible als ajuntaments obtenir importants descomptes en matèria de telefonia fixa, mòbil i dades. Aquest any també s'ha començat a treballar en projectes d'àmbit comarcal i que espero i confio que ben aviat puguin veure la llum públicament.

Acabo (per fi) fent referència a les activitats que han tingut a veure amb la cultura 2.0. Per una banda l'Osonosfera ha celebrat la segona trobada, aquest cop a Taradell, i acompanyats també per la pluja. L'Osonosfera va tornar a estar present a la e-week del mes de maig amb un taller de blocs conduit per en Dani Martínez. Així mateix vam poder participar de la segona edició dels Premis Blocs Catalunya a Vic com a coorganitzadors del cafè de les esferes; un lloc de trobada de les diferents "esferes" del territori on es van poder posar en comú els reptes i les voluntats de cada "esfera". L'Osonosfera camina, potser més a poc a poc del que alguns voldríem, però es mou i es va adaptant als canviants temps de la cultura 2.0; a veure fins on som capaços de fer-la arribar entre tots.

Bé, això ha estat el resum del 2009. Em deixo coses, segur, com ara aspectes relacionats amb l'apagada analògica i l'encesa digital a Osona. O bé de les desventures de l'Ajuntament per poder legalitzar l'urbanització de Fussimanya. I què dir de l'interès perquè Tavèrnoles formi part d'un polígon supramunicipal? En fi, un 2009 ben mogut i que el 2010 sigui igual d'animat.

3 comentaris:

Felicitats, Carles, per la feina feta, i ànims i empenta per la que queda per fer. Bon any!!!

Gràcies Josep,

Endavant també a tu amb la nova empenta del teu bloc.

Comparteix-ho