Canal de fotos

2/3/12

Res a veure amb la MAT

Aquest passat dimecres es va donar a conèixer l'informe del Departament de Salut sobre la possible vinculació de l'entrada en servei de la MAT amb la mort d'un veí de Tavèrnoles. L'informe, a petició del grup parlamentari de Solidaritat per la Independència, arriba a la conclusió que no existeix cap tipus de relació entre la MAT i la defunció del veí de Tavèrnoles. Un informe que també posa una mica de sentit comú a l'assumpte i rectifica les distàncies reals entre la línia i la casa de Torrents.

Ja en el seu moment vaig ser crític amb les formes per part de SI a l'hora de demanar una revisió de les distàncies de seguretat de les línies de molt alta tensió. Crec que voler omplir de sensacionalisme la demanda inicial, amb la conseqüent alarma social que comportava la suposada vinculació, no correspon a una manera seriosa d'actuar.

Estic totalment d'acord en que caldria revisar les distàncies mínimes de seguretat de les línies de molt alta tensió i també m'he manifestat contrari a les maneres com es va iniciar tot el procés del pas de la MAT pel territori. Deixant de banda altres declaracions poc encertades, ara a SI li tocaria no amagar el cap sota l'ala i, com a mínim, demanar disculpes a la família del veí mort per la manca de sensibilitat que hi ha hagut en tot aquest assumpte. Una cosa no treu l'altra.

Comparteix-ho