Canal de fotos

10/10/07

100 dies com a regidor

Avui, que fa cent dies de l’oficialització del govern unitari a l’ajuntament de Tavèrnoles, és una d’aquelles dates que s’aprofiten per passar balanç de la gestió de govern, per analitzar si les expectatives generades continuen vigents o bé si cal fer algun retoc que reforci l’esperit de govern unitari, per definir plans estratègics i fulls de ruta pel que queda de legislatura. Aquest balanç, però, no em toca a mi fer-lo; en qualsevol cas hauria de sorgir consensuadament com a document final d’un procés d’anàlisi sincer d’aquest període inicial, i sempre engegat sota el lideratge de l’alcalde.

A nivell estrictament personal sí que puc fer una valoració d’allò que m’he trobat durant els meus primers cent dies com a regidor. En un poble petit i limitat de recursos com és Tavèrnoles, els regidors hem d’assumir una triple vessant: la de polític, la de gestor i la de tècnic. Tot sovint es fa complicat combinar aquestes tres vessants d’una manera adequada, però confio que l’experiència que hom pugui anar adquirint i l’ús d’allò que s’anomena “mà esquerra” resolguin aquesta situació.

També m’ha sobtat negativament la rapidesa amb la que s’ha desinflat el globus de l’interès per la política municipal; malgrat que ja ho vaig preveure en un anterior escrit, sí és cert que no m’esperava que aquest fet arribés tan d’hora. Aquí ens toca als que estem al capdavant trobar la manera de tornar a engrescar la ciutadania en l’interès per allò que es tracta i es fa des de l’ajuntament. L’ajuntament ha de ser participatiu i obert, però sobretot comunicatiu en els dos sentits. Per generar participació i recollir opinió cal comunicar; cal explicar, escoltar i posteriorment informar d’allò que s’ha recollit, és molt important que aquest darrer punt no falli ja que és la única manera de continuar generant opinió i participació.

Són només algunes de les percepcions i sensacions que m’han despertat els meus primers cent dies com a regidor, i per tant tenen un caire totalment personal.

2 comentaris:

Hauries de fer un analisi de com és un govern d'unitat local (no cal dir nacional, oi? ;) en un poble com Tavèrnoles.
Volem txitxa política!!!!
Salut!
PS: jo no sé quants dies fa de regidor a l'oposició... potser un comptaré

El globus es desinfla a tot arreu, i és que l´abisme polí­tic-ciutadà és tan gran com el de"rodalies"-funcionament òptim!

Comparteix-ho