Canal de fotos

18/10/07

Campionat d’arada a Tavèrnoles

S’està demostrant que el vincle de Tavèrnoles amb la feina del llaurar és bastant forta, fins al punt que l’escut municipal conté una rella, que és la peça de ferro tallant fixada a l’arada xica. Així és, avui dimecres s’ha disputat el campionat provincial d’arada, la competició està organitzada per ASAJA i el poble de Tavèrnoles n’ha estat la seu. Aquest campionat ha servit per conèixer els representants provincials que participaran en el campionat de nivell estatal que tindrà lloc el proper cap de setmana també a Tavèrnoles, on hi prendran part participants entre d’altres llocs de Madrid, Girona, Castella i Lleó, Saragossa.

És francament interessant poder veure una quinzena de tractors llaurant al mateix temps tot intentant fer els solcs més regulars possibles; el tractorista puja i baixa constantment del tractor per regular la profunditat de l’arada, fins i tot s’arriben a ajudar d’un metre per tal d’assegurar-se de la uniformitat del solc.

Per descomptat tothom qui ho vulgui presenciar en directe pot apropar-se a Tavèrnoles aquest dissabte i diumenge al matí per veure qui ho fa millor; de moment sembla que les prediccions del temps acompanyaran.

Comparteix-ho