Canal de fotos

10/2/08

Avança la MAT per Tavèrnoles

Les obres de la MAT al terme municipal de Tavèrnoles continuen avançant. Fa quatre mesos Red Eléctrica Espanyola (REE) va començar a executar les obres de la torre de més fàcil accés a tocar del camí entre El Foquers i El Compòsit. A dia d’avui REE ja té el terreny preparat per començar a foradar els enormes forats que serviran per aferrar al terra la base de la segona torre.

Aquesta segona torre està ubicada al bell mig del bosc, gairebé a la carena de la muntanya, i per poder-hi accedir s’ha obert una pista forestal d’entre quatre i cinc metres d’amplada que zigzagueja per la vessant de la muntanya amb una longitud d’aproximadament un quilòmetre. Lògicament l’obertura d’aquesta pista no estava inclosa en el projecte d’execució de l’obra que va estar exposat als ajuntaments afectats, i per tant en el moment que REE va cridar als propietaris per pactar expropiacions i indemnitzacions aquesta destrossa de territori no estava ni prevista.

L’arribada del coordinador europeu Mario Monti semblava donar un bri d’esperança, si més no va servir perquè els moviments socials intensifiquessin les seves accions i manifestacions. Però ara ja hi ha part de la destrossa feta i en l’hipotètic cas que s’aconseguís variar mínimament el recorregut de la MAT, el terreny ja quedaria marcat per anys. Crec que aquests moviments socials han aparegut tard: el moment bo era fa cinc anys, però interessada o desinteressadament va mancar informació i ganes d’activar aquests moviments socials. Els municipis als que els hi enretiraran l’actual línia d’alta tensió del nucli urbà ja els hi anava bé. Alguns altres als que els hi apareixerà un corredor elèctric davant dels nassos van callar, i és que hi ha herències i impactes que perduraran massa en el temps.

PD1: La fotografia que il·lustra l’article ha estat tirada des del punt on anirà ancorada la torre.


Imatges de l'abans i del després

Comparteix-ho