Canal de fotos

10/11/08

Blocs i cultura 2.0

El fet de posar en comú experiències i coneixements fa que a un se li presentin nous interessos i ganes d’experimentar amb nous ginys; i més o menys això és el que m’està passant des del taller obert de blocs que es va organitzar des de l’e-week. I pels comentaris que hi va haver en sortir del taller, crec que no seré l’únic en experimentar amb nous ginys. Poder preguntar a persones com en Miquel Serrabassa, en Dani Martínez, l’Àlex Miras o l’Alberto Betella va ser del tot enriquidor, i a nivell personal del taller n’he sortit com a nou usuari de friendfeed i de tumblr. Ja veurem, però, com puc treure-n’hi el màxim profit.

Precisament crec que un bona manera d’entendre el què anomenem cultura 2.0 es basa en com treure el màxim profit d’aquestes noves eines (o ginys) vinculades als blocs i a les xarxes socials; així, doncs, la constant experimentació amb aquests ginys és un dels punts forts de la cultura 2.0. L’objectiu hauria de ser poder trobar les eines adients que permetin una major simplificació de les tasques, basant-se en les actualitzacions automàtiques dels diferents ginys. Conèixer, provar i si se n’hi pot treure un profit fer-ho funcionar; però si no resulta útil no tenir por a reconèixer-ho i deixar-ho de banda.

Aquest bloc, com a element viu que és, va patint les meves particulars experimentacions. A la columna lateral apareix com a novetat l’enllaç a la darrera foto penjada amb l’aplicatiu twitxr i al darrer vídeo penjat amb l’aplicatiu qik. També des del menú superior es pot accedir al canal de fotos i al canal de vídeos, on hi ha un recull de les imatges (estàtiques i en moviment) que he anat fent.

Comparteix-ho