Canal de fotos

28/11/08

Un sacseig al concepte de web municipal

Aquests darrers dies he estat treballant en definir el què hauria de ser la pàgina web municipal de Tavèrnoles. La versió actual es va posar en marxa (si la memòria no em falla) a primers de l’any 2006, aviat farà tres anys, i en qüestió de “webs” això queda molt lluny. Crec que a aquesta pàgina li cal un redisseny que l’apropi més a una web 2.0, i per anar agafant idees de què hauria de tenir vaig obrir un debat al fòrum del grup Portal Tavèrnoles del Facebook.

En la majoria de municipis de la província és la Diputació de Barcelona la que paga la realització i l’allotjament de les pàgines web municipals. Pel que he pogut anar observat, optar a la renovació d’una pàgina és lent. Per començar cal saber convèncer que una pàgina amb més de dos anys ja és antiquada (una constatació més que la velocitat vista des dels despatxos és inferior a la vista des del carrer). Un cop obtingut el necessari finançament, cal esperar gairebé un any per tenir disponible la web a la xarxa; i en la majoria dels casos aquest nou disseny serà tan estàtic que al cap d’un any ja es tornarà a veure antiquat.

En aquest sentit, voldria destacar la iniciativa del regidor del municipi de Copons, en Ricard Espelt (a qui no conec personalment, però sí que li segueixo les “sacsejades tecnològiques” que fa per l’Anoia). En Ricard, a través de la seva empresa, ha ofert gratuïtament un disseny de pàgina a tots els municipis de la comarca que ho sol·licitin. Segur que amb aquesta iniciativa no caldrà esperar més d’un any per poder disposar d’una pàgina web adaptada als nous temps. Una iniciativa 2.0 que cal tenir en compte i agafar-la com exemple per aplicar-la a altres territoris del país.

Comparteix-ho