Canal de fotos

24/11/08

El despatx de l’alcalde

Dissabte passat vaig anar a la jornada de portes obertes a l’edifici de l’ajuntament de Taradell. Com que sóc una mica xafarder vaig recórrer els dos pisos remodelats de l’ajuntament mirant els diferents espais i despatxos. A totes les taules hi havia ordinadors, pantalles, i teclats i ratolins “sense fils”. I al despatx de l’alcalde (la fotografia que il·lustra el post), entre la impressora i el telèfon, hi havia un “dock station” per connectar directament el portàtil i convertir-lo en un ordinador de sobretaula.

Observar la distribució de la taula d’un despatx i en especial la disposició dels diferents aparells informàtics et pot donar una visió bastant fidedigna de la manera de treballar (tecnològicament parlant) dels seus ocupants. I en aquest sentit m’agrada sovint rellegir l’escrit que va fer en Xavier Peytibi en el seu bloc sobre una fotografia del despatx del president Montilla.

Si en el despatx d’un càrrec polític hi té poca rellevància la informàtica (o l’ús que d’ella se’n faci) és bastant probable que l’aposta d’aquest polític per les noves tecnologies (i les ja no tan noves) també sigui poc rellevant. Per sort segur que també en trobaríem lloables excepcions. També és un bon exercici de “reflexió tecnològica” repassar les diferents pàgines web municipals i veure el grau d’actualització que hi ha.

4 comentaris:

Carles, compartim una mania.
Jo també em fixo molt en les distribucions de despatxos i oficines i intento esbrinar el model d'organització i ús de TIC.

Els valors sobre com ha de ser un despatx canvien molt segons les idees d'organització.
Tot i així, també tinc clar que el meu model tampoc té per què ser el més eficient.

A reveure,

Joan,
Jo ho diria d'una altra manera: la manera com està pensada la distribució d'un despatx diu molt sobre la idea general d'organització. No sé si el "nostre" model seria més eficient, però potser estaria més en consonància amb l'època en què ens està tocant viure.

Gràcies per participar i deixar la teva opinió

Gràcies per la referència, Carles.

Opino igual que tu, i que una organització pensada en utilitzar les noves tecnologies demostra que també els polítics estan preparats per al seu ús, i per comunicar-se molt més obertament amb la gent que els envolta.

Salut!

Xavier,

La veritat és que em va agradar molt l'article que vas fer a l'estiu, i algun dels comentaris que vas rebre.
Per sort anem trobant, cada vegada més, responsable polítics que van en aquest camí: utilitzar les noves tecnologies per apropar-se a la ciutadania. D'aquests n'hem de prendre exemple.

Gràcies per participar i deixar la teva opinió

Comparteix-ho