Canal de fotos

6/2/09

Un programa per participar-hi

En el darrer ple municipal de l'Ajuntament es va aprovar el Programa de Participació Ciutadana on queda establert el procés de participació dintre de la redacció del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

Aquest programa ha estat treballat i consensuat entre tot l'equip de govern, els grups de treball implicats i l'equip redactor del POUM, per tant, com a document és una vertadera declaració d'intencions de la rellevància que ha de prendre l'opinió del veïnat en el procés de redacció del POUM.

Els primers actes vinculats al programa tindran lloc ja aquest mes de febrer. Primerament, el divendres dia 20, amb una xerrada a càrrec del Dr. Josep Cervelló Autuori, que portarà com a títol Organització de l'espai i cultura: de l'espai arquetípic a l'espai funcional, on es farà un breu repàs de com les diferents cultures han concebut l'urbanisme. El divendres següent, dia 27, tindrà lloc l'acte de presentació de l'equip redactor del POUM, l'estudi d'arquitectura Colomer-Rifà, i on s'explicarà el programa de participació ciutadana i les diferents fases de les que es composa el procés de redacció del POUM.

Com a element d'aval de la participació ciutadana és constituirà el Consell Assessor, format per representants dels grups de treball i obert a la resta de veïns del poble, amb l'objectiu d'avaluar el grau de participació ciutadana durant tot el procés, així com el d'involucrar-se en les diferents fases del procés. Durant la fase de redacció es portaran a terme dos tallers de participació ciutadana per tal de recollir opinions, facilitar el debat i la presentació de propostes per part de tot el veïnat. Per tal que tota la documentació que es vagi generant sigui fàcilment accessible es crearà un espai web dedicat exclusivament al procés del POUM.

Estem, doncs, davant dels primers passos del projecte més important per Tavèrnoles dels propers anys: la definició del planejament urbanístic. Cap veí pot quedar-se'n fora, i el Programa de Participació Ciutadana n'és el millor garant.

P.D.: A elter.net van treure'n una notícia aquesta mateixa setmana.

Comparteix-ho